Overslaan en naar de inhoud gaan

Ronald Plasterk moet getuigen in zaak Jos van Rey

Geplaatst opmaandag 11 april 2016 - 12:53

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken moet worden gehoord als getuige in de zaak-Van Rey.

De rechtbank wees dat verzoek van advocate Gitte Stevens maandagmiddag toe.

Klankborden
Volgens Stevens mengde de minister zich vorig week in de rechtsgang van het corruptieproces tegen de Roermondse politicus, door in een tweet te reageren op een belangrijk punt van de verdediging van Van Rey. Voor de beschuldiging van lekken bij de burgemeestersbenoeming zegt Van Rey dat het uitwisselen van informatie tussen politieke partijen en burgemeesterskandidaten schering en inslag is. Met dit 'klankborden' worden bestuursfuncties volgens Van Rey verdeeld tussen de verschillende partijen.

Deskundige
De minister reageerde in een bericht daarover dat het volgens hem heel erg meevalt. "Dat iedereen aan klankborden doet, is niet waar", schreef de bewindsman. De rechtbank erkent dat hij met die opmerking zich als minister mengde in de rechtszaak tegen Van Rey. Bovendien is de minister door zijn functie een deskundige op het gebied van burgemeestersbenoemingen.

Minister Plasterk "licht graag toe" waarom hij zijn uitspraken gedaan heeft, laat zijn woordvoerder maandag weten.

Voorwaardelijk
Voorwaarde die de rechtbank stelde, was dat de zaak niet wordt doorverwezen naar de Hoge Raad. Daarvan is mogelijk sprake, omdat Jos van Rey lid was van de Eerste Kamer in de tijd dat hij zich mogelijk schuldig maakte aan ambtsmisdrijven.

Het proces-Van Rey op de voet volgen?
Dat kan via ons liveblog.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Advocate Van Rey wil minister Plasterk horen als getuige
Van Rey: Klankborden of niet klankborden, dat is de vraag
Geen camera's, wel blog bij getuigenverhoor Plasterk
LIVE: Plasterk en beveiligingsbedrijf in zaak-Van Rey
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen