Kabinetten verdelen benoeming 'Limburgse' burgemeester

De door Meierijstad als burgemeester aanbevolen Kees van Rooij werd ontvangen door vertrekkend minister Ronald Plasterk, maar zal worden benoemd door het nieuwe kabinet.

'Gedeputeerde verdraait feiten over herindeling'

Gedeputeerde Ger Koopmans vertelt niet de waarheid aan minister Ronald Plasterk over de herindelingsperikelen tussen Landgraaf en Heerlen.

Kritische brief Plasterk over herindeling niet openbaar

Het provinciebestuur hoeft de brief van minister Plasterk met kritische vragen over de herindeling van Heerlen en Landgraaf niet openbaar te maken. Dat geldt ook voor het antwoord daarop.

Minister Plasterk beëdigt Theo Bovens voor nieuwe termijn

PvdA-minister Ronald Plasterk heeft gouverneur Theo Bovens beëdigd voor een nieuwe termijn van zes jaar.

Ronald Plasterk bij 73e herdenking Margraten

De Amerikaanse erebegraafplaats in Margraten verwacht zondag opnieuw duizenden bezoekers voor de jaarlijkse herdenking van de militairen uit dat land die in de Tweede Wereldoorlog sneuvelden bij de bevrijding van Europa.

Positief advies nieuwe vorming gemeente Beekdaelen

Het provinciebestuur heeft een positief advies gegeven aan PvdA-minister Ronald Plasterk over de vorming van de nieuwe gemeente Beekdaelen.

Ronald Plasterk
Plasterk blokkeert verzoek Landgraaf tot stopzetten fusie

PvdA-minister Ronald Plasterk wijst het verzoek van Landgraaf af om de procedure stop te zetten voor een herindeling van Heerlen en Landgraaf.

Minister Plasterk viert vrouwendag in Maastricht

Een PvdA-symposium ter ere van Internationale Vrouwendag in Maastricht wordt woensdag bijgewoond door minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Nog geen antwoord op brief partij Van Rey over burgemeester

Minister Ronald Plasterk heeft nog niet geantwoord op de brief van de Liberale Volkspartij Roermond over het functioneren van de burgemeester.

Kerk Geloof
Kerk krijgt niet langer adresgegevens van parochianen

Het bisdom Roermond vraagt al zijn katholieken massaal te reageren op het besluit van de overheid om geen adres- en verhuisgegevens van burgers meer door te geven aan de kerk.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten