Overslaan en naar de inhoud gaan

Ron Meyer wil terugkeer van schooltandarts

Geplaatst opdonderdag 25 januari 2018 - 8:02

De Heerlense SP-politicus Ron Meyer pleit voor een terugkeer van de schooltandarts. Dit omdat één op de drie kinderen nooit naar de tandarts gaat vanwege armoede.

Volgens Meyer is het op veel plekken in Limburg niet goed gesteld met kindergebitten. "Je kunt aan het gebit van een kind zien of de ouders rijk of arm zijn", zegt hij op L1-radio.

Slechte tanden
Om geld te besparen, wordt bezuinigd op bezoeken aan de tandarts. In Heerlen, de woonplaats van Meyer, wordt 26,6 procent van de kinderen niet periodiek gecontroleerd. Dat is zes procent hoger dan het landelijke gemiddelde. Kerkrade spant de kroon. Daar ligt het percentage op ruim 30 procent.

Tandartsbus
Vroeger kwam er altijd een tandartsbus naar de basisscholen. Volgens Meyer keert dit fenomeen niet terug. Hoe kinderen naar de schooltandarts gaan, moet volgens de politicus nog worden besproken met de instanties.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen