Overslaan en naar de inhoud gaan

Ron Meyer wil Limburgse activisten stimuleren

Geplaatst opmaandag 18 september 2017 - 19:27

SP-voorzitter Ron Meyer wil activisten stimuleren met de Hub Cobbenprijs, een prijs voor een Limburger die zich sterk maakt voor sociale rechtvaardigheid.

Over een jaar wordt de eerste prijswinnaar bekend; Meyer heeft het initiatief recent uitgerold.

Stimuleren
De prijs moet activisten in de provincie stimuleren om, waar nodig, weer op de barricades te gaan staan. Meyer noemt de activisten die ten strijde trekken tegen het openblijven van de kerncentrale in Tihange als potentiële winnaars van de Hub Cobbenprijs.

Hub Cobben
Niet geheel toevallig is de prijs vernoemd naar een voormalig activist. De Hoensbroekse mijnwerker Hub Cobben voerde in de jaren zeventig actie voor betere mijnwerkerspensioenen.

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen