Overslaan en naar de inhoud gaan

Ron Meyer wil Limburgse activisten stimuleren

Geplaatst opmaandag 18 september 2017 - 19:27

SP-voorzitter Ron Meyer wil activisten stimuleren met de Hub Cobbenprijs, een prijs voor een Limburger die zich sterk maakt voor sociale rechtvaardigheid.

Over een jaar wordt de eerste prijswinnaar bekend; Meyer heeft het initiatief recent uitgerold.

Stimuleren
De prijs moet activisten in de provincie stimuleren om, waar nodig, weer op de barricades te gaan staan. Meyer noemt de activisten die ten strijde trekken tegen het openblijven van de kerncentrale in Tihange als potentiële winnaars van de Hub Cobbenprijs.

Hub Cobben
Niet geheel toevallig is de prijs vernoemd naar een voormalig activist. De Hoensbroekse mijnwerker Hub Cobben voerde in de jaren zeventig actie voor betere mijnwerkerspensioenen.

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen