Overslaan en naar de inhoud gaan

Ron Meyer genoemd als voorzitter landelijke SP

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2015 - 6:24

De Heerlense SP-politicus Ron Meyer wordt genoemd als mogelijke voorzitter van de landelijke SP.

Huidig voorman Jan Marijnissen kondigde in mei aan er na 27 jaar mee te willen stoppen. De nieuwe voorzitter wordt op het partijcongres in november gekozen.

Eind november
"We hebben nog effe", reageert Meyer via sms vanaf zijn vakantieadres. "Alle SP’ers denken momenteel na over de toekomst van de partij. Pas na het denken komt het eventuele doen. Eind november is er immers een belangrijk congres."

Sharon Gesthuizen
SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen heeft zich al officieel kandidaat gesteld. Volgens haar komt het partijbestuur begin september met een eigen kandidaat. De aanmeldingstermijn voor het partijvoorzitterschap sluit op 12 augustus.

Vijftig handtekeningen
Meyer heeft de benodigde vijftig handtekeningen nog niet ingeleverd. "Maar dat is geen probleem. Die heeft hij in Heerlen zo bij elkaar", zegt de Heerlense SP-politica Riet de Wit.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ron Meyer: 'SP nog niet klaar voor burgemeesterschap'
Heerlen overweegt stappen na uitlekken naam burgemeester
Ron Meyer wil voorzitter SP worden
Voorzittersstrijd SP tussen Meyer en Gesthuizen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen