Overslaan en naar de inhoud gaan

Ron Meyer: '80 procent burgers is marktwerking in zorg beu'

Geplaatst opzondag 29 mei 2016 - 15:50

"Ik heb veel energie, breng elan mee en heb zin om de beuk erin te gooien." Dat zei Ron Meyer, voorzitter van de SP, zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Hij liet weten dat onder zijn leiding de partij is begonnen met 'de opbouw van een winnaarsbeweging'.

Nationaal Zorgfonds
Zo wordt op initiatief van de SP door een aantal maatschappelijke organisaties het Nationaal Zorgfonds opgericht. Meyer: "Dat is een brede coalitie van huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters, vakbonden en politieke partijen, die af wil van de geldverspillende commerciële zorgverzekeraars. De honderden miljoenen euro’s die ieder jaar worden verkwist aan reclame en topsalarissen willen wij weer in de zorg steken."

Eigen risico
Volgens Meyer maakt het Nationaal Zorgfonds zelfs afschaffing van het eigen risico van 385 euro mogelijk. "Dat is doorgerekend. Het kan allemaal en we gaan dat met al die maatschappelijke partners afdwingen. Tachtig procent van de burgers is marktwerking in de zorg beu. Tachtig procent van de politiek wil dat niet. Die kloof willen wij dichten."

Jan Marijnissen
De uit Heerlen afkomstige Ron Meyer, die een half jaar geleden werd gekozen tot SP-voorzitter, heeft iedere maand een gesprek met voorganger Jan Marijnissen. "Als je 27 jaar partijvoorzitter en politiek leider bent geweest, is dat bijzonder en uniek. Marijnissen is een politiek monument met een fenomenale maatschappijanalyse. Daar steek ik veel van op. Het prettige is dat hij alleen maar tips geeft als ik erom vraag. Hij is er prima in geslaagd om zijn kindje los te laten."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Landelijk secretaris onderzoekt muiterij Limburgse SP
Miljoenenwinsten op jeugdzorg in Zuid-Limburg
Ron Meyer: 'SP nog niet klaar voor burgemeesterschap'
Heerlen overweegt stappen na uitlekken naam burgemeester
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen