Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ron Meyer: '80 procent burgers is marktwerking in zorg beu'

Geplaatst opzondag 29 mei 2016 - 15:50

"Ik heb veel energie, breng elan mee en heb zin om de beuk erin te gooien." Dat zei Ron Meyer, voorzitter van de SP, zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Hij liet weten dat onder zijn leiding de partij is begonnen met 'de opbouw van een winnaarsbeweging'.

Nationaal Zorgfonds
Zo wordt op initiatief van de SP door een aantal maatschappelijke organisaties het Nationaal Zorgfonds opgericht. Meyer: "Dat is een brede coalitie van huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters, vakbonden en politieke partijen, die af wil van de geldverspillende commerciële zorgverzekeraars. De honderden miljoenen euro’s die ieder jaar worden verkwist aan reclame en topsalarissen willen wij weer in de zorg steken."

Eigen risico
Volgens Meyer maakt het Nationaal Zorgfonds zelfs afschaffing van het eigen risico van 385 euro mogelijk. "Dat is doorgerekend. Het kan allemaal en we gaan dat met al die maatschappelijke partners afdwingen. Tachtig procent van de burgers is marktwerking in de zorg beu. Tachtig procent van de politiek wil dat niet. Die kloof willen wij dichten."

Jan Marijnissen
De uit Heerlen afkomstige Ron Meyer, die een half jaar geleden werd gekozen tot SP-voorzitter, heeft iedere maand een gesprek met voorganger Jan Marijnissen. "Als je 27 jaar partijvoorzitter en politiek leider bent geweest, is dat bijzonder en uniek. Marijnissen is een politiek monument met een fenomenale maatschappijanalyse. Daar steek ik veel van op. Het prettige is dat hij alleen maar tips geeft als ik erom vraag. Hij is er prima in geslaagd om zijn kindje los te laten."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Landelijk secretaris onderzoekt muiterij Limburgse SP
Miljoenenwinsten op jeugdzorg in Zuid-Limburg
Ron Meyer: 'SP nog niet klaar voor burgemeesterschap'
Heerlen overweegt stappen na uitlekken naam burgemeester
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen