Overslaan en naar de inhoud gaan

Rompelberg wil zesdaagse Maastricht terug

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2020 - 6:00

Fred Rompelberg wil de Maastrichtse zesdaagse nieuw leven inblazen. Het wielerevenement moet in 2021 of 2022 zijn rentree op de wielerkalender maken

Het heeft de voormalige wielrenner nooit losgelaten om nog eens de zesdaagse van Maastricht te organiseren. Doordat Rompelberg zijn bedrijf in fietsvakanties overdraagt aan zijn dochter en schoonzoon krijgt hij meer tijd. De 72-jarige Maastrichtenaar gaat die ruimte in zijn agenda gebruiken om de zesdaagse in het MECC te organiseren.

Ad Wijnands
"Als het één iemand kan lukken om de zesdaagse weer te gaan organiseren dan is het Fred Rompelberg", denkt Ad Wijnands. De voormalige wielrenner won de zesdaagse in 1981 en 1982. Wijnands krijg nog steeds kippenvel als hij terugdenkt aan die glorietijd in de Eurohal. "Ik hoorde de hele tijd mijn naam in mijn oren suizen. Het publiek droeg je tijdens je inspanning."

Video: L1

Tom Dumoulin
Zowel Rompelberg als Wijnands zouden het prachtig vinden als Tom Dumoulin aan de zesdaagse zou deelnemen. Beiden beseffen dat het niet gemakkelijk zal zijn om Dumoulin op de startlijst te krijgen. Volgens Rompelberg wordt het een kleine baan, en daar is toch stuurmanskunst en ervaring op de piste voor nodig.

Gevaarlijk
Wijnands voegt toe dat in het huidige wielrennen ploegleiders niet staan te springen als hun coureurs in de winter aan een zesdaagse deelnemen. De kans op een valpartij en een daaruit voortkomende blessure is veel te groot. Bovendien begint het wegseizoen tegenwoordig veel eerder dan in de tijd dat Wijnands deel uit maakte van het peloton.

Zesdaagse van Gent als voorbeeld
Rompelberg is niet over één nacht ijs gegaan in zijn plannen. Om de organisatie goed op touw te zetten heeft hij binnenkort een gesprek met Christophe Sercu. De Belg is wedstrijddirecteur van de Gentse zesdaagse. Deze zesdaagse wordt door Rompelberg als voorbeeld voor de toekomstige Maastrichtse zesdaagse gezien.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen