Overslaan en naar de inhoud gaan

Rompelberg wil zesdaagse Maastricht terug

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2020 - 6:00

Fred Rompelberg wil de Maastrichtse zesdaagse nieuw leven inblazen. Het wielerevenement moet in 2021 of 2022 zijn rentree op de wielerkalender maken

Het heeft de voormalige wielrenner nooit losgelaten om nog eens de zesdaagse van Maastricht te organiseren. Doordat Rompelberg zijn bedrijf in fietsvakanties overdraagt aan zijn dochter en schoonzoon krijgt hij meer tijd. De 72-jarige Maastrichtenaar gaat die ruimte in zijn agenda gebruiken om de zesdaagse in het MECC te organiseren.

Ad Wijnands
"Als het één iemand kan lukken om de zesdaagse weer te gaan organiseren dan is het Fred Rompelberg", denkt Ad Wijnands. De voormalige wielrenner won de zesdaagse in 1981 en 1982. Wijnands krijg nog steeds kippenvel als hij terugdenkt aan die glorietijd in de Eurohal. "Ik hoorde de hele tijd mijn naam in mijn oren suizen. Het publiek droeg je tijdens je inspanning."

Video: L1

Tom Dumoulin
Zowel Rompelberg als Wijnands zouden het prachtig vinden als Tom Dumoulin aan de zesdaagse zou deelnemen. Beiden beseffen dat het niet gemakkelijk zal zijn om Dumoulin op de startlijst te krijgen. Volgens Rompelberg wordt het een kleine baan, en daar is toch stuurmanskunst en ervaring op de piste voor nodig.

Gevaarlijk
Wijnands voegt toe dat in het huidige wielrennen ploegleiders niet staan te springen als hun coureurs in de winter aan een zesdaagse deelnemen. De kans op een valpartij en een daaruit voortkomende blessure is veel te groot. Bovendien begint het wegseizoen tegenwoordig veel eerder dan in de tijd dat Wijnands deel uit maakte van het peloton.

Zesdaagse van Gent als voorbeeld
Rompelberg is niet over één nacht ijs gegaan in zijn plannen. Om de organisatie goed op touw te zetten heeft hij binnenkort een gesprek met Christophe Sercu. De Belg is wedstrijddirecteur van de Gentse zesdaagse. Deze zesdaagse wordt door Rompelberg als voorbeeld voor de toekomstige Maastrichtse zesdaagse gezien.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen