Overslaan en naar de inhoud gaan

Rompelberg wil zesdaagse Maastricht terug

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2020 - 6:00

Fred Rompelberg wil de Maastrichtse zesdaagse nieuw leven inblazen. Het wielerevenement moet in 2021 of 2022 zijn rentree op de wielerkalender maken

Het heeft de voormalige wielrenner nooit losgelaten om nog eens de zesdaagse van Maastricht te organiseren. Doordat Rompelberg zijn bedrijf in fietsvakanties overdraagt aan zijn dochter en schoonzoon krijgt hij meer tijd. De 72-jarige Maastrichtenaar gaat die ruimte in zijn agenda gebruiken om de zesdaagse in het MECC te organiseren.

Ad Wijnands
"Als het één iemand kan lukken om de zesdaagse weer te gaan organiseren dan is het Fred Rompelberg", denkt Ad Wijnands. De voormalige wielrenner won de zesdaagse in 1981 en 1982. Wijnands krijg nog steeds kippenvel als hij terugdenkt aan die glorietijd in de Eurohal. "Ik hoorde de hele tijd mijn naam in mijn oren suizen. Het publiek droeg je tijdens je inspanning."

Video: L1

Tom Dumoulin
Zowel Rompelberg als Wijnands zouden het prachtig vinden als Tom Dumoulin aan de zesdaagse zou deelnemen. Beiden beseffen dat het niet gemakkelijk zal zijn om Dumoulin op de startlijst te krijgen. Volgens Rompelberg wordt het een kleine baan, en daar is toch stuurmanskunst en ervaring op de piste voor nodig.

Gevaarlijk
Wijnands voegt toe dat in het huidige wielrennen ploegleiders niet staan te springen als hun coureurs in de winter aan een zesdaagse deelnemen. De kans op een valpartij en een daaruit voortkomende blessure is veel te groot. Bovendien begint het wegseizoen tegenwoordig veel eerder dan in de tijd dat Wijnands deel uit maakte van het peloton.

Zesdaagse van Gent als voorbeeld
Rompelberg is niet over één nacht ijs gegaan in zijn plannen. Om de organisatie goed op touw te zetten heeft hij binnenkort een gesprek met Christophe Sercu. De Belg is wedstrijddirecteur van de Gentse zesdaagse. Deze zesdaagse wordt door Rompelberg als voorbeeld voor de toekomstige Maastrichtse zesdaagse gezien.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen