Overslaan en naar de inhoud gaan

Romeins verleden moet toeristen naar Bocholtz trekken

Geplaatst opwoensdag 20 juli 2016 - 7:10

Het Romeins verleden van Bocholtz moet toeristen gaan trekken.

Boeren en toeristische ondernemers gaan de komende maanden samen bepalen hoe dat gaat gebeuren. Eind december is bekend hoe in Bocholtz het Romeins verleden toeristisch vermarkt gaat worden. Dan ligt een plan van aanpak klaar, zegt burgemeester Richard de Boer.

Steen
Dat verleden bestaat onder meer uit de
Bocholtzer steen waarmee de Romeinen al bouwden. Tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw werd de steen nog in twee groeves gedolven. Onder het dorp liggen de resten van vier Romeinse villa’s. Het is niet de bedoeling dat die worden uitgegraven, aldus De Boer. "Maar voortbordurend op deze beschaving moeten nieuwe toeristische bedrijven ontstaan, is de gedachte."

In opdracht van de gemeente Simpelveld gaan landschapsbeheerder IKL en Sprinthills, een door de Rabobank geïnitieerd bedrijf dat nieuwe recreatieve bedrijven van de grond moet tillen, met het thema aan de slag. Ze praten de komende maanden met boeren, particuliere grondeigenaren en toeristische bedrijven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen