Romeins badhuis, Thermenmuseum Heerlen, tijdens restauratie (2017) (5 mrt 2020)

Thermenmuseum wekt 'dode stenen' tot leven met projectie

Het oudste stenen gebouw van Nederland ligt in Heerlen. Het is een Romeins badhuis waar de afgelopen drie jaar opnieuw onderzoek naar is gedaan. De resultaten daarvan worden dit weekend op een hypermoderne wijze tentoongesteld in het Thermenmuseum.

Romeinse weg Heerlen
Romeinse weg en middeleeuwse gracht in Heerlen

Bij werkzaamheden in het centrum van Heerlen zijn resten gevonden van de oude Romeinse weg die tussen Xanten en Trier liep.

Romeins badhuis, Thermenmuseum Heerlen, tijdens restauratie (2017) (5 mrt 2020)
Doe-het-zelf-archeologie met Romeinse resten in Heerlen

Altijd al gedroomd om in de rijke historie van Heerlen te wroeten en een topstuk uit de Romeinse tijd te ontdekken?

Convenant Via Belgica (18 jun 2020)
Fietslegioen verlengt Via Belgica met drie jaar

Donderdag werd door verschillende gemeenten in Nederland en België en de provincie Limburg een nieuw, driejarig Via Belgica convenant afgesloten.

vondst
Resten Romeins fort gevonden in Heerlen

Bij archeologisch onderzoek op het Tempsplein in Heerlen is een versterkte ingang van een Romeins fort gevonden.

Zoektocht naar Romeinen en middeleeuwse abdij in Roermond

Archeologen in Roermond hopen binnenkort meer duidelijkheid te krijgen over geheime bodemschatten onder het Munsterplein. Als het aan de gemeente ligt, gaat het plein binnenkort namelijk op de schop en archeologen graven mee.

Archeologen aan de slag onder Raadhuisplein Heerlen

Archeologen gaan in Heerlen onder het Raadhuisplein op zoek naar Romeinse resten.

Geschiedenis Romeinse weg Via Belgica komt tot leven

De geschiedenis van de Via Belgica, de Romeinse weg die tweeduizend jaar geleden door Zuid-Limburg liep, wordt opnieuw zichtbaar gemaakt.

Resten Romeins badhuis in Heerlen opgeknapt

De resten van het voormalige Romeinse badhuis in Heerlen zijn vanaf vrijdag weer te zien zoals ze in 1942 werden gevonden.

Resten Romeinse weg gevonden in Houthem

Op het terrein van Château Sint Gerlach in Houthem zijn resten gevonden van de tweeduizend jaar oude Via Belgica.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten