Overslaan en naar de inhoud gaan

Romain Bardet:"Ik stap op het juiste moment in bij Team DSM"

Geplaatst opzaterdag 5 december 2020 - 17:00

Romain Bardet denkt zelf dat hij op het juiste moment instapt in de nieuwe Nederlandse wielerploeg Team DSM.

De Franse wielrenner is één van de eerste aanwinsten van Team DSM, de opvolger van Team Sunweb.

Nieuwe stap in carrière nodig
Bardet reed nog nooit voor een buitenlandse wielerploeg. Vanaf het begin van zijn profdebuut, in 2012, reed hij voor de Franse wielerploeg AG2R. "Het zal in zekere zin pijn in mijn hart doen omdat ik met de ploeg ben opgegroeid, maar ik voelde dat ik een nieuwe stap in mijn carrière nodig had," zegt Bardet over de overgang naar Team DSM in de Franse regionale krant Le Dauphiné.

Manier van werken spreekt aan
De Fransman geeft aan dat de manier van werken bij de ploeg van Iwan Spekenbrink voor hem de doorslag heeft gegeven om voor Team DSM te kiezen. "Het is een zeer professioneel team met veel ambitie, jonge mensen en een ploeg die zich volledig toelegt op prestaties."

Tour de France
De beste prestaties behaalde Bardet in zijn geliefde Tour de France. Hij wist al twee keer het podium in Parijs te halen. In 2016 werd hij tweede, en 2017 stond hij een treetje lager. Daarnaast wist hij drie etappes in de Ronde van Frankrijk te winnen. In de Tour van 2019 wist hij in het bergklassement de meeste punten bij elkaar te sprokkelen waardoor de Franse publiekslieveling winnaar van de bolletjestrui werd.

'Het collectief van Team DSM past bij mij'
Bij zijn vorige ploeg AG2R lag altijd veel druk op de schouders van de klimmer. "Bij Sunweb, ofwel DSM, ligt de focus niet op één renner maar wel op het collectief. Dat konden we ook zien in de Ronde van Frankrijk, waar ze als ploeg probeerden om ritten te winnen. Ik denk dat dat een betere manier is om je doelen te bereiken dus ik ben heel blij dat ik me bij het collectief kan voegen", zegt Bardet tegen de internetsite wielerkrant.be.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen