Overslaan en naar de inhoud gaan

Rolstoeltennisser (18) traint weer na chemokuren

Geplaatst opvrijdag 29 december 2017 - 16:33

"Kanker of niet. Ik zal tennissen." Chemokuren en veel ziekenhuisbezoeken hielden de 18-jarige rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen voor lange tijd thuis, maar vrijdag was hij weer op de tennisbaan.

Sam moest een aantal maanden geleden zijn carrière op een laag pitje zetten toen hij te horen kreeg dat hij darmkanker had.

Sondevoeding
Van vijf keer per week intensief trainen, naar helemaal niks. "Het kon niet anders. Mijn lijf was op", zegt Schröder in het sportcentrum van Swalmen. De laatste weken gaat het beter met hem en dus begint hij voorzichtig weer te trainen. "Het gaat heel goed. Ik ben nog wel wat moe en daardoor mis ik kracht, maar verder heb ik nergens last van. Alleen die slangen zijn vervelend", zegt hij lachend terwijl hij wijst naar de sondevoeding. "Het is niet leuk maar ik heb geen keuze. Overleven is de enige optie."

Lees ook: Rolstoeltennisser Sam Schröder uit de roulatie door ziekte

Video: L1

Stoma
Over twee maanden wordt Schröder geopereerd aan zijn darmen. Vanaf dat moment moet hij met een stoma door het leven. De kans dat hij deze vorm van darmkanker overleeft is zestig procent. "Hij praat nergens over", zegt zijn moeder Barbara die aan de kant staat te kijken. "Hij doet wat hij moet doen om beter te worden. Verder wil hij het er niet over hebben en er niet mee bezig zijn. Hij heeft ijzeren discipline, ongekende wilskracht en geen enkele ruimte voor zelfmedelijden. En dat maakt het voor ons als ouders ook iets draaglijker."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen