Overslaan en naar de inhoud gaan

Rolstoeler haalt duizenden euro's op voor Kasteelpark Born

Geplaatst opzondag 3 mei 2020 - 17:30

Het is Henk Baggen gelukt. Met zijn rolstoeltocht van 100 kilometer heeft hij bijna 11.000 euro opgehaald voor het Kasteelpark in Born.

Baggen zou eigenlijk zaterdag al van start gaan maar had het één dag uitgesteld vanwege de regenbuien.

Snel
De rolstoeler uit Limbricht deed er veel sneller over dan gedacht. De verwachting was dat hij er meer dan 11 uur over zou doen. Maar om 16:00 uur kwam de 54-jarige sporter al binnen. Hij startte zondagochtend om 6:00 uur.

Lees ook: Baggen begonnen aan monstertocht voor dieren Born

Publiek
De vrijwilliger van het dierenpark in Born twijfelde niet toen hij hoorde dat het Kasteelpark dringend geld nodig had. Hij organiseerde de monstertocht door de dorpen rond Born. Veel inwoners kwamen even naar buiten om Baggen aan te moedigen. In Guttecoven werden zelfs stoelen naar buiten gesleept om te wachten op Baggen.

Video: L1

Ongetraind
Het was voor het eerst dat Baggen 100 kilometer reed. Wel deed hij al 34 keer mee aan de Kennedymars. Halverwege de rit zag hij er nog fris uit. "Ik heb een goede conditie ondanks dat ik niet getraind heb voor deze tocht."

Opbrengst
Het dierenpark is ontzettend blij met de actie van Baggen. Mede door zijn initiatief én de adoptie van dieren door bezoekers is er al bijna 100.000 euro opgehaald.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen