Overslaan en naar de inhoud gaan

Rolstoelbasketballers willen zitloze werkdag

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 20:43

Een zitloze werkdag. Of eigenlijk niet een hele dag, maar als het even kan een kwart van de werkdag staan. Dat is de doelstelling van de Nederlandse rolstoelbasketballers voor werkend Nederland.

Volgens Sitness, de organistie achter dit initiatief, zitten Nederlanders gemiddeld 7,5 uur per dag. Dat zou de gezondheid niet goed doen en de kans op bijvoorbeeld diabetes en hart en vaatziekten vergroten.

Knetterhard sporten
Lichte activiteiten gedurende de dag, zeg elk uur, hebben veel meer positieve invloed op de bloeddruk en stofwisseling dan 's avonds een uur knetterhard sporten.

Warming up
Donderdagochtend om 9:15 uur gaven de basketballers via social media een warming up. Elke 90 minuten wordt een video gedeeld, waarin de rolstoelbasketballers een oefening laten zien die iedereen die deelneemt aan de zitloze werkdag kan beoefenen.

Video: L1

Goed initiatief
Een van de bedrijven die met het initiatief meedoet is NieuweStroom uit Maastricht. Zij hebben ongeveer 85 medewerkers in dienst, waarvan het overgrote deel momenteel thuis werkt. Werkgever Ludo Nuijens vind het een prima initiatief, "We kijken de hele dag naar een computerscherm. En dit is een van de dingen die je op het werk en ook vanuit thuis makkelijk kunt doen."

Vitaliteit
Volgens woordvoerder Simone Soumokil is het belangrijk dat het personeel samen dingen doet. Het bedrijf heeft vitaliteit hoog in het vaandel staan. Ze hebben zelfs een vitaliteitscommissie.

Chatgroep
"We hebben vanochtend ontzettend veel plezier gehad. Mede ook doordat we weer eens iets met z'n allen hebben kunnen doen. We hebben gezamenlijk naar het scherm gekeken in een chatgroep om de oefeningen te kunnen doen. Het is goed voor de saamhorigheid en gezonde werknemers werken productiever."

Avondklok
Twee miljoen mensen bewegen veel minder dan voor de crisis. Tijdens de tweede lockdown sport 44 procent van de Nederlanders minder, blijkt uit een onderzoek van NOC-NSF. Als de avondklok ingaat zullen mensen een flink deel van de dag verplicht binnenshuis blijven. Dan is iedere vorm van beweging meegenomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen