Overslaan en naar de inhoud gaan

Roland van Vliet wilde al eerder weg bij PVV

Geplaatst opdinsdag 23 december 2014 - 13:28

Ex-PVV-er Roland van Vliet uit Nederweert speelde al bijna twee jaar met het idee om uit de PVV te stappen. Dat zegt hij in een interview met L1.

Van Vliet spreekt hier openhartig over zijn stap om de partij de rug toe te keren in maart van dit jaar.

Minder, minder
De druppel die de emmer deed over lopen was de 'Minder, minder-Marokkanen' uitspraak van partijleider Geert Wilders. De twijfel over zijn lidmaatschap van de PVV begon op het moment dat de partij uit de coalitie-onderhandelingen met de VVD en de PvdA stapte op het Catshuis.

Bekoelde band
De band tussen Wilders en Van Vliet is sinds de breuk flink bekoeld. "We komen elkaar tegen in Den Haag en dan kan ik nog een grapje maken tegen Geert. Maar het contact is tot het vriespunt gedaald." Van Vliet heeft niet lang last gehad van zijn keuze om de PVV te verlaten. Het voelde vooral als 'een opluchting', zegt van Vliet.

Het hele interview met Roland van Vliet staat op www.l1.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geert Wilders
'Alle politieke partijen moeten Wilders aanvallen'
'Trias politica bestaat niet in Nederland'
Wilders veroordeeld? Drie voorspellingen op een rij
Plan Wonen Limburg 'sympathiek maar ook risicovol'
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen