Overslaan en naar de inhoud gaan

Roland Hogenelst stapt op bij Roda JC

Geplaatst opdinsdag 21 april 2020 - 10:16

Investeerder Roland Hogenelst, die in oktober vorig jaar instapte bij Roda JC, verlaat de club nu weer.

Roland Hogenelst is horeca-ondernemer en zwaar getroffen door de coronacrisis, waardoor hij zijn financiële verplichting niet meer zou kunnen nakomen. De club uit Kerkrade bevestigt het nieuws van zijn vertrek, maar onthoudt zich verder van commentaar.

Redden
Hogenelst stapte in oktober 2019 samen met ICT-man Stijn Koster in bij Roda JC om de club financieel te redden. Beiden stonden garant voor een tekort van negen ton gedurende dit lopende seizoen.
Het duo werkte daarin samen met de regionale investeerders Bert Peels en Jan Baggen. Ondanks allerlei pogingen om Roda JC in rustiger vaarwater te brengen, bleef het voortdurend onrustig in Kerkrade.

Slecht jaar
Niet alleen sportief was het een slecht jaar, ook financieel kan Roda JC het hoofd nauwelijks boven houden. De ondernemers bezitten 80 procent van de aandelen in de club, ondergebracht in FS United. De andere 20 procent is in handen van Aleksei Korotaev. De Zwitserse - Rus kan nog steeds niet weg uit Dubai vanwege juridische procedures, maar liet onlangs nog weten graag iets voor Roda JC te kunnen betekenen.

Verlies
Hogenelst investeerde samen met Koster miljoenen in de club, maar intern zat er vaak ruis op de lijn. Ook met de overige investeerders. Dat is volgens ingewijden, naast de financiële gevolgen van de coronacrisis voor zijn tapasketen, een belangrijke reden geweest voor Hogenelst om per direct op te stappen. Tegenover ZO-NWS liet Hogenelst in een korte reactie weten dat hij "accepteert dat hij zijn investering kwijt is, maar hoopt dat hij toch heeft kunnen bijdragen aan een gezond Roda JC".

Toekomst
Roland Hogenelst investeerde niet alleen financieel in Roda JC maar nam het volledige horeca-gedeelte van het Parkstad Limburg Stadion op zich. Daar moet de club nu dus ook op zoek naar een opvolger.

Lees ook: Roda JC vindt in Bouckaert nieuwe tussenpaus

Reddingsboeien
Onder leiding van interim-directeur Karel Bouckaert moet de club alle eindjes aan het elkaar zien te knopen en wordt er ook actief verder gezocht naar financiële reddingsboeien. Eerder deze week kwamen al berichten naar buiten dat een groep investeerders met elkaar in gesprek zou zijn om de club structureel te helpen. Onder hen Roger Hodenius. Hij groeide op in Parkstad en verdiende zijn vermogen als oprichter van Flow Traders, een bedrijf dat geld verdient op de beurs.

Daarnaast zou er ook een rol zijn voor Mercurius, de beleggingsmaatschappij van wijlen Henk Stienstra. Met zijn vastgoedmaatschappij was Stienstra jarenlang al een belangrijke geldschieter voor Roda JC.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen