Overslaan en naar de inhoud gaan

Rol voor Limburger bij herdenking overleden Thaise koning

Geplaatst opzondag 6 november 2016 - 22:13

Bij de herdenking voor de overleden Thaise koning Bhumibol is een opvallende rol weggelegd voor een Limburger.

Jos Muijtjens verruilde twee jaar geleden zijn woonplaats Maastricht voor Ayutthaya, de oude hoofdstad van Siam. De plaats ligt tachtig kilometer ten noorden van Bangkok.

Elf olifanten
Dinsdag leidt hij, gestoken in Thaise kleding, met zijn trompet elf olifanten van The
Royal Elephant Kraal tijdens de herdenkingsceremonie voor de half oktober overleden Thaise koning Bhumibol.

Vereerd
"Ik ben vereerd dat ik gevraag ben de leiding te nemen van de ceremonie morgen", zegt Muijtjens aan de telefoon tegen De Limburger. Hij heeft de hele dag gerepeteerd voor de herdenking. "En daar was veel pers bij aanwezig. Mijn Australische doedelzakcollega is al op het nieuws geweest in Australiƫ."

Olifantenshow
In het dagelijks leven is Muijtjens werkzaam voor Elephantstay, een soort bejaardenhuis voor olifanten. Dat is gevestigd op het grondgebied van The Royal Elephant Kraal. Hij zal dinsdag onder meer het 'Thaise volkslied voor de koning' spelen. "Ze hebben hier twee volksliederen. Verder zullen de olifanten een kleine show geven en dan spelen wij weer een stukje als ze in de optocht lopen. Dat vindt allemaal plaats bij het Koninklijk Paleis", vertelt Muijtjens.

Rouwperiode
Duizenden Thai brachten hun geliefde koning Bhumibol de afgelopen weken een laatste groet. De koning zal pas een jaar na zijn overlijden worden gecremeerd. Op dit moment geldt een rouwperiode van 30 dagen in Thailand. Televisiezenders zenden in deze periode geen entertainment uit en de beelden zijn zwartwit. "Langzaamaan komt er nu weer meer kleur op tv", zegt Muijtjens, "maar de rouwperiode is gisteren verlengd tot 90 dagen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen