Overslaan en naar de inhoud gaan

Rol voor Limburger bij herdenking overleden Thaise koning

Geplaatst opzondag 6 november 2016 - 22:13

Bij de herdenking voor de overleden Thaise koning Bhumibol is een opvallende rol weggelegd voor een Limburger.

Jos Muijtjens verruilde twee jaar geleden zijn woonplaats Maastricht voor Ayutthaya, de oude hoofdstad van Siam. De plaats ligt tachtig kilometer ten noorden van Bangkok.

Elf olifanten
Dinsdag leidt hij, gestoken in Thaise kleding, met zijn trompet elf olifanten van The
Royal Elephant Kraal tijdens de herdenkingsceremonie voor de half oktober overleden Thaise koning Bhumibol.

Vereerd
"Ik ben vereerd dat ik gevraag ben de leiding te nemen van de ceremonie morgen", zegt Muijtjens aan de telefoon tegen De Limburger. Hij heeft de hele dag gerepeteerd voor de herdenking. "En daar was veel pers bij aanwezig. Mijn Australische doedelzakcollega is al op het nieuws geweest in Australië."

Olifantenshow
In het dagelijks leven is Muijtjens werkzaam voor Elephantstay, een soort bejaardenhuis voor olifanten. Dat is gevestigd op het grondgebied van The Royal Elephant Kraal. Hij zal dinsdag onder meer het 'Thaise volkslied voor de koning' spelen. "Ze hebben hier twee volksliederen. Verder zullen de olifanten een kleine show geven en dan spelen wij weer een stukje als ze in de optocht lopen. Dat vindt allemaal plaats bij het Koninklijk Paleis", vertelt Muijtjens.

Rouwperiode
Duizenden Thai brachten hun geliefde koning Bhumibol de afgelopen weken een laatste groet. De koning zal pas een jaar na zijn overlijden worden gecremeerd. Op dit moment geldt een rouwperiode van 30 dagen in Thailand. Televisiezenders zenden in deze periode geen entertainment uit en de beelden zijn zwartwit. "Langzaamaan komt er nu weer meer kleur op tv", zegt Muijtjens, "maar de rouwperiode is gisteren verlengd tot 90 dagen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen