Overslaan en naar de inhoud gaan

Rol voor 'iceman' Wim Hof in Britse songfestivalinzending

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 13:37

De inzending van het Verenigd Koninkrijk voor het Eurovisiesongfestival heeft een Limburgs tintje.

De uit Sittard afkomstige Wim Hof, bekend als 'the iceman', heeft een rolletje in de videoclip bij het nummer My Last Breath van James Newman.

'The Iceman'
In de clip komt Hof meerdere keren voorbij zoals de meesten hem kennen: met ontbloot bovenlijf loopt hij door een met sneeuw bedekt bos. Wim staat bekend om het nemen van ijsbaden en de ademhalingstechniek die hij daarbij gebruikt.

Bekijk de videoclip:

Documentaire
Het liedje My Last Breath is geïnspireerd op een documentaire over een duiker in de Noordzee die moet worden gered als hij de rest van de crew uit het oog verliest. De keuze voor Wim Hof was toen snel gemaakt. "Het zette ons aan het denken over wat je zou doen voor andere mensen", zei Newman donderdag over het liedje op BBC Radio 1. Vlak daarvoor maakte presentator Graham Norton de songfestivalinzending bekend.

Het Eurovisiesongfestival wordt in mei gehouden in Rotterdam Ahoy. De Tegelse Chantal Janzen presenteert het liedjesfestijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten