Overslaan en naar de inhoud gaan

Rol voor Grotius College bij uitvaart van Tharukshan

Geplaatst opzaterdag 14 januari 2017 - 8:19

Het Grotius College krijgt een rol bij de uitvaart van Tharukshan Selvam.

De familie en de school kwamen vrijdag na een besloten herdenkingsbijeenkomst nader tot elkaar.

Lees ook: Verzoening tussen familie Tharukshan en schoolbestuur

Hard optreden
De kou tussen de nabestaanden van de 15-jarige scholier en de school is uit de lucht. Tharukshan Selvam pleegde afgelopen weekeinde zelfmoord na aanhoudende pesterijen. Zijn familie verweet de school in eerste instantie niet hard genoeg te hebben opgetreden tegen het getreiter.

Emotionele herdenking
De broers en zussen van Tharukshan woonden vrijdagmorgen toch de herdenking op het Grotius College bij. Honderden scholieren luisterden tijdens de emotionele dienst naar liedjes, teksten en gedichten van medeleerlingen. Na afloop werden witte ballonnen met zelfbedachte teksten opgelaten.

Condoleanceregister
Na de herdenking is er, volgens directievoorzitter Frank Schings mede dankzij mensen die dicht bij de familie staan en ook als tolk konden optreden, een gesprek geweest met Tharukshans ouders. Twee vertegenwoordigers van de school zijn daarop bij de ouders langsgegaan met het condoleanceregister.

Lees ook: Burgemeester loopt mee in 'geluidstocht' voor Tharukshan

Crematie
Volgens hem was dit een "prettig gesprek". Daarbij is ook gesproken over de uitvaart van maandag en de rol die de school hierbij kan spelen. De familie heeft aangegeven dat ze het op prijs stellen als leerlingen iets willen zeggen over Tharukshan. Schings is blij met de handreiking van de familie. "Ook voor de leerlingen is dit belangrijk."

Lees hier alles meer over de de dood van de Heerlense tiener.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Ook leerlingen van andere scholen betrokken bij pesten'
Verzoening tussen familie Tharukshan en schoolbestuur
Scholenkoepel wil grondig onderzoek naar zelfmoord scholier
15-jarige scholier pleegt zelfmoord na pesterijen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen