Overslaan en naar de inhoud gaan

Rol voor André van Duin in bioscoopfilm Vrijthofconcerten

Geplaatst opmaandag 13 juli 2020 - 8:29

De bioscoopfilm over 15 jaar Vrijthofconcerten van André Rieu wordt aan elkaar gepraat door André van Duin.

Dat blijkt uit een interview van De Telegraaf met de twee bevriende Andrés.

Tegemoetkoming
Met de bioscoopvoorstelling komt de Maastrichtse stehgeiger de fans tegemoet, die het vanwege de coronacrisis dit jaar zonder de Vrijthofconcerten moeten stellen. De film Magical Maastricht, Verbonden door Muziek is vanaf augustus twee weken lang in verschillende bioscopen in het hele land te zien. De komiek André van Duin praat de verschillende beelden aan elkaar.

Lees ook: Bioscoopavond in plaats van Vrijthofconcerten André Rieu

Mijnheer Wijdbeens
Van Duin en Rieu zijn allang geen onbekenden meer van elkaar. Integendeel; de twee zoeken elkaar geregeld op. De cabaretier verscheen eens als Mijnheer Wijdbeens tijdens een concert van de violist en zijn Johann Strauss Orkest op het podium met een trombone. Hij moest het nieuw orkestlid voorstellen.

Grootste lol
Tijdens de voorbereiding op de bioscoopfilm hadden de twee ook de grootste lol samen. "We liggen in een deuk over hoe hij de voorbereide teksten gewoon laat liggen en er ter plaatse iets van maakt", vertelt Rieu aan de krant. "Het plezier dat we dan ineens weer allemaal hebben, met het hele team. En dat er nu toch weer iets komt als die bioscoopproductie, omdat je toch wat moet en er het beste van wilt maken."

Lees ook: André Rieu vreest voor voortbestaan van zijn orkest

Vrees voortbestaan
Het is geen makkelijk jaar voor de orkestleider. Normaal gezien zou hij in juli 12 concerten geven op het Vrijthof, maar die zijn allemaal afgelast vanwege corona. Concerten met de anderhalvemeterregel zijn voor Rieu onmogelijk. Hij vreest dat als de regel volgend jaar nog geldt, voor hem het doek valt. "Nog een heel jaar geen optredens, dat hou ik als bedrijf niet vol. Maar ik blijf optimistisch dat het in 2021 wel weer kan", zei hij eerder tegen L1.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen