Overslaan en naar de inhoud gaan

Rol voor André van Duin in bioscoopfilm Vrijthofconcerten

Geplaatst opmaandag 13 juli 2020 - 8:29

De bioscoopfilm over 15 jaar Vrijthofconcerten van André Rieu wordt aan elkaar gepraat door André van Duin.

Dat blijkt uit een interview van De Telegraaf met de twee bevriende Andrés.

Tegemoetkoming
Met de bioscoopvoorstelling komt de Maastrichtse stehgeiger de fans tegemoet, die het vanwege de coronacrisis dit jaar zonder de Vrijthofconcerten moeten stellen. De film Magical Maastricht, Verbonden door Muziek is vanaf augustus twee weken lang in verschillende bioscopen in het hele land te zien. De komiek André van Duin praat de verschillende beelden aan elkaar.

Lees ook: Bioscoopavond in plaats van Vrijthofconcerten André Rieu

Mijnheer Wijdbeens
Van Duin en Rieu zijn allang geen onbekenden meer van elkaar. Integendeel; de twee zoeken elkaar geregeld op. De cabaretier verscheen eens als Mijnheer Wijdbeens tijdens een concert van de violist en zijn Johann Strauss Orkest op het podium met een trombone. Hij moest het nieuw orkestlid voorstellen.

Grootste lol
Tijdens de voorbereiding op de bioscoopfilm hadden de twee ook de grootste lol samen. "We liggen in een deuk over hoe hij de voorbereide teksten gewoon laat liggen en er ter plaatse iets van maakt", vertelt Rieu aan de krant. "Het plezier dat we dan ineens weer allemaal hebben, met het hele team. En dat er nu toch weer iets komt als die bioscoopproductie, omdat je toch wat moet en er het beste van wilt maken."

Lees ook: André Rieu vreest voor voortbestaan van zijn orkest

Vrees voortbestaan
Het is geen makkelijk jaar voor de orkestleider. Normaal gezien zou hij in juli 12 concerten geven op het Vrijthof, maar die zijn allemaal afgelast vanwege corona. Concerten met de anderhalvemeterregel zijn voor Rieu onmogelijk. Hij vreest dat als de regel volgend jaar nog geldt, voor hem het doek valt. "Nog een heel jaar geen optredens, dat hou ik als bedrijf niet vol. Maar ik blijf optimistisch dat het in 2021 wel weer kan", zei hij eerder tegen L1.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen