Overslaan en naar de inhoud gaan

Rol Roda-directeur Meijer uitgespeeld

Geplaatst opwoensdag 30 oktober 2019 - 15:00

Roda JC's algemeen directeur Hessel Meijer legt naar alle waarschijnlijkheid aanstaande maandag zijn functie neer.

Nu Roland Hogenelst en Stijn Koster samen met enkele lokale ondernemers in de club stappen, is de rol van de tijdelijke bestuurder uitgespeeld.

Korotaev
Meijer reisde vorige week naar Dubai om daar in gesprek te gaan met Aleksei Korotaev, de eigenaar van 20 procent van de Roda-aandelen. Dat was vooral in het kader van de beoogde clubovername door de Belgische mediatycoon Wouter Vandenhaute. Die leek van plan DE clubaandelen over te nemen, waardoor Korotaev in dat geval mogelijk bereid zou moeten zijn afstand te doen van zijn gedeelte.

Lees ook: 'Belgische zakenman in beeld bij Roda JC'

Frits Schrouff United
Uiteindelijk gaf Frits Schrouff, wiens stichting Frits Schrouff United de eigenaar is van 79,8 procent van de clubaandelen, de voorkeur aan het ondernemerscollectief onder leiding van Hogenelst en Koster. De komst van Hogenelst had niet de voorkeur van Meijer, die inzette op een overname door Vandenhaute.

Bestuursleden vervangen
De stichting Frits Schrouff United is ook na de maandag aan de KNVB gestuurde bankgarantie van negen ton formeel nog steeds de beheerder van de aandelen. Wel worden de bestuursleden van die stichting vervangen.

Lees ook: Lokale ondernemers redden Roda, Schrouff plan B

Vergadering
Woensdagavond vergaderen Hogenelst, Koster en de lokale ondernemers Bert Peels, Jan Baggen en Herman Huirne over de uitvoering van hun plannen. Ook de supporters- en sponsorenafvaardiging Platform Roda JC gaat met het vijftal in gesprek. Het is onder meer nog niet duidelijk hoe de aandelen precies onder het vijftal verdeeld worden. Het collectief zal zich ook buigen over de vraag wie de vacante directiefunctie(s) moeten invullen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen