Overslaan en naar de inhoud gaan

Rol Roda-directeur Meijer uitgespeeld

Geplaatst opwoensdag 30 oktober 2019 - 15:00

Roda JC's algemeen directeur Hessel Meijer legt naar alle waarschijnlijkheid aanstaande maandag zijn functie neer.

Nu Roland Hogenelst en Stijn Koster samen met enkele lokale ondernemers in de club stappen, is de rol van de tijdelijke bestuurder uitgespeeld.

Korotaev
Meijer reisde vorige week naar Dubai om daar in gesprek te gaan met Aleksei Korotaev, de eigenaar van 20 procent van de Roda-aandelen. Dat was vooral in het kader van de beoogde clubovername door de Belgische mediatycoon Wouter Vandenhaute. Die leek van plan DE clubaandelen over te nemen, waardoor Korotaev in dat geval mogelijk bereid zou moeten zijn afstand te doen van zijn gedeelte.

Lees ook: 'Belgische zakenman in beeld bij Roda JC'

Frits Schrouff United
Uiteindelijk gaf Frits Schrouff, wiens stichting Frits Schrouff United de eigenaar is van 79,8 procent van de clubaandelen, de voorkeur aan het ondernemerscollectief onder leiding van Hogenelst en Koster. De komst van Hogenelst had niet de voorkeur van Meijer, die inzette op een overname door Vandenhaute.

Bestuursleden vervangen
De stichting Frits Schrouff United is ook na de maandag aan de KNVB gestuurde bankgarantie van negen ton formeel nog steeds de beheerder van de aandelen. Wel worden de bestuursleden van die stichting vervangen.

Lees ook: Lokale ondernemers redden Roda, Schrouff plan B

Vergadering
Woensdagavond vergaderen Hogenelst, Koster en de lokale ondernemers Bert Peels, Jan Baggen en Herman Huirne over de uitvoering van hun plannen. Ook de supporters- en sponsorenafvaardiging Platform Roda JC gaat met het vijftal in gesprek. Het is onder meer nog niet duidelijk hoe de aandelen precies onder het vijftal verdeeld worden. Het collectief zal zich ook buigen over de vraag wie de vacante directiefunctie(s) moeten invullen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen