Overslaan en naar de inhoud gaan

Rokend explosief in berm: woningen ontruimd

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 11:33

In een berm in Reuver is een rokend explosief aangetroffen. Voor de veiligheid zijn er drie woningen ontruimd en is de omgeving afgezet.

Het explosief werd aangetroffen rond 10:55 uur in een berm aan de Dubbelweg.

Explosieven Opruimingsdienst Defensie
Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het gaat om een fosforgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. Zulke explosieven werden gebruikt om dichte rookgordijnen te leggen of brand te stichten. Experts van de EOD kwamen aan het begin van de middag naar de vindplaats om de granaat veilig te stellen. De granaat wordt op een afgelegen plek gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Eerder gevonden
Volgens een buurtbewoner was het explosief al eerder gevonden. Alleen de persoon die het explosief vond, zou het weer in een greppel hebben gegooid. "Ik denk dat het gaat om een granaat uit de Tweede Wereldoorlog", vertelt de buurtbewoner.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen