Overslaan en naar de inhoud gaan

Rokend explosief in berm: woningen ontruimd

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 11:33

In een berm in Reuver is een rokend explosief aangetroffen. Voor de veiligheid zijn er drie woningen ontruimd en is de omgeving afgezet.

Het explosief werd aangetroffen rond 10:55 uur in een berm aan de Dubbelweg.

Explosieven Opruimingsdienst Defensie
Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het gaat om een fosforgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. Zulke explosieven werden gebruikt om dichte rookgordijnen te leggen of brand te stichten. Experts van de EOD kwamen aan het begin van de middag naar de vindplaats om de granaat veilig te stellen. De granaat wordt op een afgelegen plek gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Eerder gevonden
Volgens een buurtbewoner was het explosief al eerder gevonden. Alleen de persoon die het explosief vond, zou het weer in een greppel hebben gegooid. "Ik denk dat het gaat om een granaat uit de Tweede Wereldoorlog", vertelt de buurtbewoner.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen