Sigaret roken peuk tabak asbak

Hoogleraar: 'Tabaksindustrie is immoreel'

De Maastrichtse hoogleraar Onno van Schayck noemt de tabaksindustrie 'immoreel' omdat het te weinig doet om roken bij jongvolwassenen tegen te gaan.

sigaret roken natuur
Video: Rokers in Weerter natuur riskeren 4000 euro boete

Een sigaretje opsteken in een natuurgebied van de gemeente Weert, kan een roker heel duur komen te staan.

rookvrij-ziekenhuis
Een volledig rookvrij ziekenhuis: goed idee of niet?

De meeste Limburgse ziekenhuizen zijn inmiddels al volledig rookvrij. Ook buiten mag niet meer gerookt worden. Wat vind jij hiervan: een goed idee of gaat dit te ver?

Sigaret roken peuk tabak asbak
Huisartsen Parkstad relatief druk met rokers

Huisartsen in de Parkstadgemeenten hebben het in Limburg verhoudingsgewijs druk met hulp voor mensen die willen stoppen met roken.

Rokers Frank Wiertz Petra Duque
Stoptober: voor altijd gestopt of gaat het doel op in rook?

De twee verstookte rokers Petra Duque uit Venray en Frank Wiertz uit Kerkrade zweerden aan het begin van de maand nooit meer te roken. Inmiddels is de maand oktober voorbij en rijst de vraag of het gelukt is.

Stoppen met roken stoptober (30 sep 2019)
Verstokte rokers opgesloten tegen verslaving

Petra Duque uit Venray en Frank Wiertz uit Kerkrade sluiten zich vrijwillig op om van hun rookverslaving af te komen.

Stoppen met roken stoptober (30 sep 2019)
Rookvrij ziekenhuis helpt medewerkers stoppen

Een sigaret opsteken voor de ingang van ziekenhuis VieCuri is per 1 oktober verboden. Het ziekenhuis met vestigingen in Venlo en Venray wordt volledig rookvrij.

'Nog weinig Limburgse terrassen rookvrij'

Limburg telt slechts twee officiële deels rookvrije terrassen, blijkt uit onderzoek van anti-rookorganisatie Clean Air Nederland. Één van de twee ondernemers is er zelfs alweer mee gestopt.

Rookonderzoek krijgt vervolg, subsidie voor universiteit

De Universiteit Maastricht wil meer werknemers van de sigaret af helpen door ze te belonen.

Hugo stopte met roken: 'Ik ben er klaar mee'

Hij rookte een pakje per dag; op zijn werk ging hij bijna elk half uur naar buiten om samen met collega's een sigaret op te steken. Na ruim twintig jaar is Hugo Pelzer gestopt met roken.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten