Overslaan en naar de inhoud gaan

Roglic: 'Positief verrast hoe sterk we nu al zijn als team'

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 6:50

Primoz Roglic is blij verrast dat de vorm bij het wielerteam van Jumbo-Visma er zo snel na de hervatting van het seizoen alweer is. De Sloveen maakte dit weekeinde indruk in de Tour de l'Ain.

Roglic eindigde vrijdag in de openingsetappe als tweede, gevolgd door etappezeges op zaterdag en zondag.

Sterk team
"Zondag was een zware dag vanwege het hoge tempo en de lange beklimmingen. Maar het hele team heeft opnieuw fantastisch werk verricht en laten zien hoe sterk we zijn", aldus Roglic. "Ik ben blij dat ik het weer af kon maken. We zijn positief verrast hoe sterk we nu al zijn als team. Je weet nooit precies waar je staat na zo’n lange onderbreking. Voor zover we nu kunnen zien, tonen we al aan op aardig hoog niveau te zitten. Tegelijkertijd is het pas de eerste wedstrijd sinds lange tijd dus we moeten zeker nog op deze manier ons best blijven doen. De resultaten komen dan vanzelf."

Lees ook: Tom Dumoulin weer in koers: 'Ik moet er wel even inkomen'

Veel kopwerk
Tom Dumoulin debuteerde voor Jumbo-Visma. De kopman kwam ruim 400 dagen geleden voor het laatst in actie in een wedstrijd. Dumoulin eindigde vrijdag in de eerste rit als vierde. Zaterdag en zondag verrichtte hij wederom veel kopwerk voor Roglic, maar kon hij in de slotfase niet mee met het klimgeweld. Dumoulin werd elfde in het klassement.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen