Overslaan en naar de inhoud gaan

Roggelse docent is eerste Filmleraar van het Jaar

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 21:58

Jeroen Stultiens van de Montessoribasisschool in Roermond is vrijdag verkozen tot Filmleraar van het Jaar.

De basisschoolleraar mag zich hét boegbeeld van de filmeducatie noemen voor het schooljaar 2018/2019.

Zelf films maken
Stultiens viel bij de jury op doordat hij zijn leerlingen betrekt bij de verschillende aspecten van film.
Hij laat de kinderen bijvoorbeeld zelf films maken, stimuleert ze om voor of achter de camera creatief bezig te zijn en geeft ze een podium in een lokale bioscoop. Op deze manier ontwikkelt hij samen met zijn leerlingen lesmateriaal. Ook was de jury erg gecharmeerd van zijn deelname aan meer dan dertig filmeducatieve projecten in heel Nederland.

Nieuw initiatief
De prijs is een nieuw initiatief van het Eye Filmmuseum, het Nederlands Film Festival en het Netwerk Filmeducatie. Het initiatief moet een boost geven aan film als vast onderdeel van het schoolcurriculum.

Publieksverkiezing
Dit jaar was er een professionele jury die de genomineerden uitkozen, maar volgend jaar moet het een publieksverkiezing worden. Scholieren en leerlingen uit het basis-en voortgezet onderwijs mogen dan hun favoriete leraar opgeven.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen