Overslaan en naar de inhoud gaan

Roggelnaar wint met vriend nieuwe designprijs

Geplaatst opdonderdag 27 oktober 2016 - 12:06

Rick Veugen uit Roggel en de Gelderse Bart Joachim van Uden hebben de Kick That Ass Award gewonnen. Dat is een nieuwe prijs voor beginnende ontwerpers.

De prijs en een geldbedrag van duizend euro werden woensdagavond uitgereikt in het tv-programma De Wereld Draait Door.

Baas
De award is in het leven geroepen door ontwerper Maarten Baas. Hij is één van de twee ambassadeurs van de Dutch Design Week van 2016.

Kathedraal van Reims
De prijswinnaars zijn vrienden van elkaar. Het duo werkte samen aan het afstudeerproject van Bart Joachim van Uden. Hij studeert aan de Design Academy. Het werk heeft als titel 'Cathedral', een replica van de kathedraal van Reims.

'Heel mooi object'
Ontwerper Maarten Baas zei daarover: "Een kathedraal is mooi en oud. Als je het namaakt met papier of iets dergelijks, dan haal je alle ziel eruit. It does the job, maar het is niet mooi. Maar dit schaalmodel van 1 op 100 is gaan werken, waardoor het een heel mooi object geworden is."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

carnaval, medaille, L11
Tegelenaar ontwerpt L11 Alaaf medaille 2016
Designer uit Maasbree met bijzondere tafels naar woonbeurs
Sittardse tekening megagroot op het Ziggo Dome
Dit is het logo voor de viering van 150 jaar Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen