Overslaan en naar de inhoud gaan

Roger van Boxtel volgt ontslagen NS-topman op

Geplaatst opmaandag 6 juli 2015 - 14:57

Roger van Boxtel is per augustus de nieuwe topman van de Nederlandse Spoorwegen.

Minister Jeroen Dijsselbloem heeft Van Boxtel voor één jaar benoemd tot president-directeur van de spoorwegen. Dat maakte NS maandag bekend.

Timo Huges
Zodra Van Boxtel aantreedt, bestaat de raad van bestuur van NS weer uit twee personen. Na het vertrek van topman Timo Huges was Engelhardt Robbe alleen achtergebleven. Begin volgend jaar gaat het bedrijf op zoek naar een vaste nieuwe topman.

Vertrouwen
Huges vertrok in juni bij NS, nadat de raad van commissarissen het vertrouwen in hem had opgezegd. Het vertrouwen was weg omdat in het onderzoek naar de aanbesteding voor openbaar vervoer in Limburg onregelmatigheden waren opgedoken. Huges kreeg geen geld mee bij zijn vertrek.

Minister D66
Van Boxtel was voor D66 minister en lid van de Tweede en Eerste Kamer. Tot voor kort was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar Menzis. Volgens NS kent Van Boxtel de situatie waarin de spoorwegen zitten goed: "Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol die tegelijk een commerciële opdracht heeft."

Hij heeft volgens NS zelf gevraagd om een vast jaarsalaris en geen variabele beloning.

Lees hier meer over het OV-schandaal in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Qbuzz moest aanbestedingsfraude verzwijgen van NS'
Provincie Limburg heeft nederige NS nu in de zak
Tweede Kamer geschokt door Limburgse aanbestedingssoap
OV-schandaal: lot NS-directeur Huges nog dagen ongewis
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen