Overslaan en naar de inhoud gaan

Roger en Jelena maken een proefrit voor hun droomreis

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 6:30

Na anderhalf jaar klussen hebben Roger Sijben (46) en Jelena Koezjmina (43) hun Zwitserse legerbus omgetoverd tot een woning op wielen. Ze laten huis en haard achter en vertrekken donderdag naar hun eerste bestemming als proefreis.

Daarna volgt - hopelijk - de rest van de wereld.

Ouders
"Ik heb met mijn ouders altijd gereisd", vertelt de Russische Jelena erover. "Nu zij er niet meer zijn, ga ik niet tot na mijn pensioen wachten om mijn droom waar te maken. Voor je het weet is het leven voorbij."

Video: L1

Instemmend luistert Roger mee. Het afgelopen anderhalf jaar hebben ze bij zijn moeder ingewoond, om aan de bus te werken en voor haar te zorgen. Vanaf een stoeltje in de deuropening kijkt ze met de voorbereidingen mee. "Ik vond het eerst wel moeilijk om aan mam te vertellen", wijst hij naar haar. "Maar ze vindt het prachtig."

Een omgebouwde Puch-bus
Het stel gaat op reis met een omgebouwde, legergroene Puch-bus. Alles in de wagen kan los worden gekoppeld en verplaatst. De kastjes, bankjes, kussens en tafel. "Alleen een toilet, dat hebben we niet", lacht Jelena. "Maar in Europa kun je eigenlijk overal plassen. En anders hebben we nood-emmers mee."

Proefrit
Het stel heeft nog niet in de bus geslapen, maar de reisdrang werd ze de baas. Als proefrit vertrekken Roger en Jelena naar Scandinavië, om te kijken of alles werkt. "We kunnen nog een half jaar blijven voorbereiden, maar uiteindelijk moet je het toch zelf ondervinden", licht Jelena toe. Als de proefreis goed bevalt, trekken ze de wijde wereld in.

Thuiswerken op wereldreis
Ze zullen als digital nomads door het leven gaan. Dat betekent dat ze internet gebruiken om hun werk locatie-onafhankelijk uit te voeren. "Tijdens corona merkten we hoe goed je kunt werken vanuit huis. Als ik ergens een simkaartje koop met snel internet, kan ik vanuit die plek gewoon werken", vertelt Roger. Voor de reis heeft hij zijn vaste baan als IT'er opgezegd. Een deel van zijn werkzaamheden wil hij onderweg als zelfstandige voortzetten, om ervoor te zorgen dat er geld in het laatje komt. Zijn vrouw wil zich om laten scholen tot gelukscoach, om haar levenservaringen en visie met anderen te delen.

Doorreis
Na de proefreis wil het stel naar Rusland en Mongolië trekken. "Verder laten we ons vooral leiden door de visums. Dat is juist wel spannend, omdat we het liefst zo veel mogelijk plannen. Maar misschien is het ook wel goed. We waaien een beetje met de wind mee."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen