Overslaan en naar de inhoud gaan

Roest, keutels en rotting: Limburgse zaken op lijst NVWA

Geplaatst opvrijdag 19 mei 2017 - 18:46

Drie bedrijven in Limburg hebben de afgelopen jaren onder verscherpt toezicht gestaan van de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Bedrijven komen op die lijst als ze binnen twee jaar drie keer beboet worden omdat ze de hygiëne en voedselveiligheid niet in orde hebben.

Zelfstandig
RTL Nieuws heeft de gegevens opgevraagd van zaken die tussen 2013 en juli 2016 onder toezicht stonden. In heel Nederland waren dat 200 bedrijven, in Limburg dus drie. Opvallend is dat het in Limburg allemaal om kleine zelfstandige bedrijven gaat, waar in de rest van Nederland ook filialen van bijvoorbeeld grote supermarktketens over de schreef gingen.

Nuth
Het meest bekende van die drie bedrijven is vershandel Naanhof in Nuth. De boerderijwinkel annex kiloknaller had volgens de NVWA de hygiëne niet op orde. Volgens het bedrijf zelf was een defecte vitrine de oorzaak van het probleem. Hoe dan ook, sinds augustus 2015 zijn de problemen volgens de NVWA weer verleden tijd.

Bakker
In Maastricht was het de inmiddels failliete bakkerij Pfeifer Segonds waar volgens de NVWA van alles mis was. Bij een eerste controle in oktober 2015 vonden inspecteurs rattenkeutels en aangevreten kazen, en zagen ze dat er qua schoonmaak veel aan schortte. De productie in de bakkerij op bedrijventerrein Beatrixhaven werd niet lang daarna stilgelegd vanwege het faillissement.

Rotte aardappelen
Derde Limburgse bedrijf op de lijst is aardappelverwerker Enda in Landgraaf. Dat bedrijf werd in april 2015 met spoed gesloten, toen inspecteurs binnen een ongelofelijke bende aantroffen. Overal lagen aardappelresten te rotten, plafondplaten ontbraken, machines waren vervuild en verschillende delen van de bedrijfshal waren zwaar verroest.

Alhoewel de eigenaar zelf begon met schoonmaken van de fabriek, heeft hij uiteindelijk het bedrijf na de nodige persoonlijke problemen in november 2016 van de hand gedaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

NVWA hield vier Limburgse restaurants streng in het oog
Mora roept bitterballen terug
Inspectie tikt twee Limburgse indoor speeltuinen op vingers
Bezoekers tattoobeurs niet bezorgd om veiligheidsrisico's
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen