Overslaan en naar de inhoud gaan

Roest, keutels en rotting: Limburgse zaken op lijst NVWA

Geplaatst opvrijdag 19 mei 2017 - 18:46
Foto: ANP/NVWA

Drie bedrijven in Limburg hebben de afgelopen jaren onder verscherpt toezicht gestaan van de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Bedrijven komen op die lijst als ze binnen twee jaar drie keer beboet worden omdat ze de hygiëne en voedselveiligheid niet in orde hebben.

Zelfstandig
RTL Nieuws heeft de gegevens opgevraagd van zaken die tussen 2013 en juli 2016 onder toezicht stonden. In heel Nederland waren dat 200 bedrijven, in Limburg dus drie. Opvallend is dat het in Limburg allemaal om kleine zelfstandige bedrijven gaat, waar in de rest van Nederland ook filialen van bijvoorbeeld grote supermarktketens over de schreef gingen.

Nuth
Het meest bekende van die drie bedrijven is vershandel Naanhof in Nuth. De boerderijwinkel annex kiloknaller had volgens de NVWA de hygiëne niet op orde. Volgens het bedrijf zelf was een defecte vitrine de oorzaak van het probleem. Hoe dan ook, sinds augustus 2015 zijn de problemen volgens de NVWA weer verleden tijd.

Bakker
In Maastricht was het de inmiddels failliete bakkerij Pfeifer Segonds waar volgens de NVWA van alles mis was. Bij een eerste controle in oktober 2015 vonden inspecteurs rattenkeutels en aangevreten kazen, en zagen ze dat er qua schoonmaak veel aan schortte. De productie in de bakkerij op bedrijventerrein Beatrixhaven werd niet lang daarna stilgelegd vanwege het faillissement.

Rotte aardappelen
Derde Limburgse bedrijf op de lijst is aardappelverwerker Enda in Landgraaf. Dat bedrijf werd in april 2015 met spoed gesloten, toen inspecteurs binnen een ongelofelijke bende aantroffen. Overal lagen aardappelresten te rotten, plafondplaten ontbraken, machines waren vervuild en verschillende delen van de bedrijfshal waren zwaar verroest.

Alhoewel de eigenaar zelf begon met schoonmaken van de fabriek, heeft hij uiteindelijk het bedrijf na de nodige persoonlijke problemen in november 2016 van de hand gedaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

NVWA hield vier Limburgse restaurants streng in het oog
Mora roept bitterballen terug
Inspectie tikt twee Limburgse indoor speeltuinen op vingers
Tijgermug gevonden bij vrachtwagenhandel Weert

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket