Overslaan en naar de inhoud gaan

Roerzicht na dik 20 jaar weg uit Roermond

Geplaatst opdonderdag 24 maart 2016 - 19:56

Na meer dan twintig jaar verdwijnt pension Roerzicht uit Roermond. In Roerzicht werden jongeren opgevangen die geen dak boven hun hoofd hadden.

De opvang verhuist per 1 april naar Venlo.

Overlast
De jongeren zorgen voor overlast in de omgeving. Bovendien is het pand aan de Frans Douvenstraat volgens directeur Ben van Broeckhoven van Gastenhof, waar Roerzicht onder valt, te duur aan onderhoud.

Overleg
Wethouder Marianne Smitsmans laat weten dat er al langer gesprekken lopen tussen gemeente, Gastenhof en de buurt en dat in goed overleg tot de verhuizing is besloten. "De doelgroep is in de loop der jaren veranderd", zegt Smitsmans.

Opvang
Werden er aanvankelijk, toen Roerzicht onder de Stichting Zwerfjongeren Limburg viel, 14- en 15-jarigen gehuisvest; inmiddels wonen er jongeren in de leeftijd van 18 tot 23. Ook is de groep gegroeid tot 22 jongeren. "Dat is te veel voor een dergelijke opvang die in een woonbuurt tussen de rijtjeshuizen zit."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Limburg mag geen illegalen meer opvangen'
Explosieve stijging 'psychische' daklozen
Daklozen ontvangen opvanginformatie op hun mobieltje
Aantal Halt-straffen in Limburg gestegen
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen