Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse wijk geplaagd door waterlekkages

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 16:08

In de Roermondse wijk Kitskensberg zijn opvallend veel waterlekkages. Afgelopen weekend vonden er maar liefst vier lekkages plaats.

Het water dat stroomt over de straat lijkt met deze tropische temperaturen een verademing, maar de waterlekkages zorgen ook voor de nodige problemen bij buurtbewoners.

'Helemaal niks'
Door de lekken komt er ook geen water uit de kraan. "Geen water, helemaal niks. Geen bericht, helemaal niks", zegt de 74-jarige mevrouw Lehder-Verstappen. "Ik zag buren wel kijken op hun app, maar ik heb geen smartphone en internet."

Met water langs deuren
Waternetbeheerder WML begrijpt de buurtbewoners. "Wij proberen mensen zoveel mogelijk op de hoogte te houden via de website Waterstoring.nl. Bij ouderen en hulpbehoevenden proberen wij langs de deuren te gaan met water, maar dat is niet altijd mogelijk. We vertrouwen daarbij ook een beetje op burenhulp", aldus woordvoerder Edwin Hendriks.

Verklaring
Het WML heeft geen directe verklaring voor het groot aantal leidingbreuken in de wijk. "Deels kan het te maken hebben met verouderde leidingen", zegt Hendriks. "Of deze tropische temperaturen voor meer problemen zorgen, kan ik niet zeggen. Wel adviseren wij de gebruikers om aan waterspreiding te doen om lekkages te voorkomen." Het advies is om niet tegelijkertijd te douchen, het zwembad te vullen en de planten water te geven.

De gemeente Roermond laat in een reactie weten nauw contact te hebben met het WML naar aanleiding van de lekkages, maar benadrukt dat de informatievoorziening over deze situaties via de waternetbeheerder verloopt.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen