Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse wethouder 'niet zo blij' met stikstofuitspraak

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 18:02

"Hier staat een niet zo'n blije wethouder." Met deze woorden reageert de Roermondse wethouder van Volkshuisvesting, Angely Waajen, op de uitspraak van de Raad van State, die een streep zet door nieuwbouwplannen van de gemeente.

In de uitzending van L1mburg Centraal zette ze uiteen waarom ze zo graag wilde uitbreiden in Roermond. Ze verwees onder meer naar het succesvolle nieuwbouwproject OolderVeste, waar na veel mitsen en maren werd uitgebreid.

Stikstof
De bouw van een woonwijk in het Melickerveld mag van de Raad van State echter niet doorgaan, vanwege stikstofoverschrijdingen. In dat gebied had de gemeente 470 woningen gepland.

Lees ook: Roermondse nieuwbouwwijk van de baan door stikstofregels

Klinkt sympahtiek
"Het klinkt sympathiek dat er niet gebouwd mag worden in gebieden met veel groen en natuur. Tegelijkertijd is er behoefte aan grondgebonden woningen in Roermond en deze locatie is de enige waar dat nog mogelijk is."
Waajen geeft aan in gesprek te zijn met de provincie Limburg en zegt ook te kijken naar de regering in Den Haag. "Dit is toch een probleem dat op meer plaatsen speelt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen