Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse VVD-prominent stapt over naar D66

Geplaatst opdonderdag 19 oktober 2017 - 22:32

Oud-fractievoorzitter Bart Lickfeld van de VVD in Roermond is overgestapt naar D66.

Hij staat als vijfde op de concept-kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart.

Opgestapt
Lickfeld stapte drie weken geleden uit de VVD, omdat hij vond dat de commissie die de lijst voor de raadsverkiezingen samenstelde niet neutraal genoeg is en te dicht tegen Jos van Rey aanschuurt. Voormalig VVD'er Van Rey zit sinds 2014 met zijn eigen LVR in de Roermondse raad.

Ervaren politicus
Volgens wethouder en lijsttrekker Ferdinand Pleyte heeft de lijstadviescommissie van D66 Roermond Lickfeld op een vijfde plaats gezet, omdat hij een ervaren politicus is en ook qua leeftijd zorgt voor een goede mix op de lijst. "Bovendien vinden wij het een belangrijk signaal dat hij zijn zetel heeft opgegeven, na zijn breuk met de VVD", zegt Pleyte.

Verdubbeling
D66 gaat bij de verkiezingen in maart uit van een verdubbeling van het huidige aantal van twee zetels. Als Pleyte opnieuw wethouder wordt, zou dat betekenen dat Lickfeld terugkeert in de Roermondse gemeenteraad. De leden van D66 kunnen de komende tijd stemmen over de voorgestelde kandidatenlijst. In de tweede week van november volgt dan de uitslag en daarmee de definitieve lijst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen