Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse schoolschutter voorlopig vrij

Geplaatst opdonderdag 27 september 2018 - 15:14

De Roermondse schoolschutter mag onder strenge voorwaarden naar huis.

Dat heeft de rechter donderdagmiddag bepaald, meldt het Openbaar Ministerie. Een van de strenge voorwaarden is dat hij een enkelband draagt. Dit moet voorkomen dat hij terug naar de school in Roermond gaat. Ook wordt hij beperkt in zijn bewegingsvrijheid.

Schoten
De 16-jarige jongen loste vrijdag 14 september meerdere schoten in en rondom de school voor speciaal onderwijs, het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) de Donderberg, in Roermond. Hierbij raakte niemand gewond. De scholier uit Koningsbosch bleek gewapend te zijn met een licht vuurwapen, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl.

Lees ook: Roermondse schoolschutter verdacht van poging tot doodslag

Jeugdinrichting
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de jongen van het bedreigen van meerdere personen, wapenbezit en van poging tot doodslag dan wel het toebrengen zwaar lichamelijk letsel. De jongen zat vast in een justitiële jeugdinrichting.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen