Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse schoolschutter voorlopig vrij

Geplaatst opdonderdag 27 september 2018 - 15:14

De Roermondse schoolschutter mag onder strenge voorwaarden naar huis.

Dat heeft de rechter donderdagmiddag bepaald, meldt het Openbaar Ministerie. Een van de strenge voorwaarden is dat hij een enkelband draagt. Dit moet voorkomen dat hij terug naar de school in Roermond gaat. Ook wordt hij beperkt in zijn bewegingsvrijheid.

Schoten
De 16-jarige jongen loste vrijdag 14 september meerdere schoten in en rondom de school voor speciaal onderwijs, het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) de Donderberg, in Roermond. Hierbij raakte niemand gewond. De scholier uit Koningsbosch bleek gewapend te zijn met een licht vuurwapen, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl.

Lees ook: Roermondse schoolschutter verdacht van poging tot doodslag

Jeugdinrichting
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de jongen van het bedreigen van meerdere personen, wapenbezit en van poging tot doodslag dan wel het toebrengen zwaar lichamelijk letsel. De jongen zat vast in een justitiële jeugdinrichting.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen