Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse schoolschutter verdacht van poging tot doodslag

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 15:45

De Roermondse schoolschutter wordt verdacht van poging tot doodslag.

De 16-jarige jongen blijft zeker twee weken langer in de cel, zo heeft de rechter maandagmiddag bepaald.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de jongen verder van het bedreigen van meerdere personen, wapenbezit en van poging tot doodslag dan wel het toebrengen zwaar lichamelijk letsel. De jongen zit vast in een justitiële jeugdinrichting. Waar, wordt niet bekendgemaakt.

Bijzonder onderwijs
De scholier uit Koningsbosch schoot vrijdagochtend meerdere keren op de school voor speciaal onderwijs, het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) de Donderberg, in Roermond. Niemand raakte gewond. Docenten wisten op de jongen in te praten, waarna de politie hem kon oppakken.

Lees ook: Schutter Roermond: 'We wisten dat hij wapens mooi vindt'

Wapens
Volgens de school had de jongen al langere tijd een voorkeur voor wapens. Hij kwam vrijdagochtend gewapend met een licht vuurwapen, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl op school aan. Over het motief is nog geen duidelijkheid.

Pesterijen
Volgens enkele ouders zou een langer durend conflict met een medeleerling te maken hebben met de schietpartij. De school ontkende zaterdag nog dat de actie van de jongen was ingegeven door eerdere pesterijen. Maar ook de politie vermoedt dat er sprake was van een ruzie tussen de verdachte en een medescholier, maakte zij vrijdag bekend. "De politie onderzoekt of dit inderdaad de toedracht is", verklaarde zij toen.

Geen toelichting
Advocaat Gitte Stevens van de verdachte zei maandag desgevraagd geen toelichting te willen geven op de verdenking door het OM en de beslissing van de rechter. Zondag al liet zij weten 'het gepast te vinden om terughoudend te zijn in strafzaken waar kinderen bij betrokken zijn'.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen