Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse schoolschutter verdacht van poging tot doodslag

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 15:45

De Roermondse schoolschutter wordt verdacht van poging tot doodslag.

De 16-jarige jongen blijft zeker twee weken langer in de cel, zo heeft de rechter maandagmiddag bepaald.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de jongen verder van het bedreigen van meerdere personen, wapenbezit en van poging tot doodslag dan wel het toebrengen zwaar lichamelijk letsel. De jongen zit vast in een justitiële jeugdinrichting. Waar, wordt niet bekendgemaakt.

Bijzonder onderwijs
De scholier uit Koningsbosch schoot vrijdagochtend meerdere keren op de school voor speciaal onderwijs, het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) de Donderberg, in Roermond. Niemand raakte gewond. Docenten wisten op de jongen in te praten, waarna de politie hem kon oppakken.

Lees ook: Schutter Roermond: 'We wisten dat hij wapens mooi vindt'

Wapens
Volgens de school had de jongen al langere tijd een voorkeur voor wapens. Hij kwam vrijdagochtend gewapend met een licht vuurwapen, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl op school aan. Over het motief is nog geen duidelijkheid.

Pesterijen
Volgens enkele ouders zou een langer durend conflict met een medeleerling te maken hebben met de schietpartij. De school ontkende zaterdag nog dat de actie van de jongen was ingegeven door eerdere pesterijen. Maar ook de politie vermoedt dat er sprake was van een ruzie tussen de verdachte en een medescholier, maakte zij vrijdag bekend. "De politie onderzoekt of dit inderdaad de toedracht is", verklaarde zij toen.

Geen toelichting
Advocaat Gitte Stevens van de verdachte zei maandag desgevraagd geen toelichting te willen geven op de verdenking door het OM en de beslissing van de rechter. Zondag al liet zij weten 'het gepast te vinden om terughoudend te zijn in strafzaken waar kinderen bij betrokken zijn'.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen