Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse schoolschutter verdacht van poging tot doodslag

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 15:45

De Roermondse schoolschutter wordt verdacht van poging tot doodslag.

De 16-jarige jongen blijft zeker twee weken langer in de cel, zo heeft de rechter maandagmiddag bepaald.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de jongen verder van het bedreigen van meerdere personen, wapenbezit en van poging tot doodslag dan wel het toebrengen zwaar lichamelijk letsel. De jongen zit vast in een justitiële jeugdinrichting. Waar, wordt niet bekendgemaakt.

Bijzonder onderwijs
De scholier uit Koningsbosch schoot vrijdagochtend meerdere keren op de school voor speciaal onderwijs, het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) de Donderberg, in Roermond. Niemand raakte gewond. Docenten wisten op de jongen in te praten, waarna de politie hem kon oppakken.

Lees ook: Schutter Roermond: 'We wisten dat hij wapens mooi vindt'

Wapens
Volgens de school had de jongen al langere tijd een voorkeur voor wapens. Hij kwam vrijdagochtend gewapend met een licht vuurwapen, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl op school aan. Over het motief is nog geen duidelijkheid.

Pesterijen
Volgens enkele ouders zou een langer durend conflict met een medeleerling te maken hebben met de schietpartij. De school ontkende zaterdag nog dat de actie van de jongen was ingegeven door eerdere pesterijen. Maar ook de politie vermoedt dat er sprake was van een ruzie tussen de verdachte en een medescholier, maakte zij vrijdag bekend. "De politie onderzoekt of dit inderdaad de toedracht is", verklaarde zij toen.

Geen toelichting
Advocaat Gitte Stevens van de verdachte zei maandag desgevraagd geen toelichting te willen geven op de verdenking door het OM en de beslissing van de rechter. Zondag al liet zij weten 'het gepast te vinden om terughoudend te zijn in strafzaken waar kinderen bij betrokken zijn'.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen