Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse school geteisterd door diefstallen

Geplaatst opzaterdag 27 augustus 2016 - 7:21

De Alfonsusschool in Roermond blijkt keer op keer het doelwit te zijn van (koper)dieven.

Aannemer Jongen-Meulen heeft naar eigen zeggen al zo’n 50.000 euro schade geleden bij de verbouwing van de school als gevolg van de diefstallen.

Kabels en leidingen
Volgens Eric Derksen, uitvoerder van de verbouwing, zijn er al zeven keer dieven in het gebouw geweest, die het vooral hadden gemunt op koperen leidingen en elektriciteitskabels. Ook zijn schakelkasten van de bouwliften afgeschroefd. Bij de eerste diefstal verdwenen vier monumentale messing klokken.

Bewaking
"De laatste paar maanden hebben we permanente bewaking op het terrein aan de Herkenbosscherweg gehad. Ook hebben we meteen een alarm geïnstalleerd toen het schoolgebouw dicht was. Dat heeft wel geholpen." Derksen vermoedt dat het vooral kruimeldieven zijn geweest die koper weghaalden om voor een paar tientjes te verkopen. "Juist de manuren om de vernielde zaken te herstellen, hebben veel geld gekost.
Het is frustrerend om telkens de bouw stil te leggen omdat er kabels ontbreken."

In trek
De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan van diefstal van met name elektrische kabels. "Bouwterreinen zijn helaas in trek", zegt een woordvoerster. Er zijn nog geen verdachten opgepakt.

Wateroverlast
Het schoolgebouw is overigens ook nog geteisterd door wateroverlast. Volgens projectdirecteur Hetty Belgers van de Synergieschool, waar straks basisschoolleerlingen van de Alfonsusschool en de Balans samen les krijgen, is er iets misgegaan met een aansluiting op de afvoer. De hele verdiepte gymzaal is onder water komen te staan. dat heeft ook tot vertraging van de verbouwing geleid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Koperdieven aangehouden in Kerkrade
Twee vluchtende koperdieven in de kraag gevat
Koperdieven aan de haal met bliksemafleider kerk Wolder
Vier mannen opgepakt na mislukte koperdiefstal in Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen