Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse raad akkoord met nieuw busstation

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 21:11

Roermond krijgt een nieuw busstation. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten.

De capaciteit van het nieuwe busstation wordt flink uitgebreid.

Internationale bussen
Zo komen er straks negen in plaats van de huidige vier busperrons. Er komt ruimte voor internationale bussen en een nieuwe wachtruimte. Ook worden voorbereidingen getroffen om in de toekomst elektrische bussen op het station op te laden.

De gemeente Roermond maakte eerder deze animatie voor het nieuwe busstation:

Stationsgebied
In Roermond wordt al lange tijd gesproken over een nieuw busstation. Het huidige station is veel Roermondenaren een doorn in het oog. De plannen maken onderdeel uit van een grotere vernieuwing van het stationsgebied.

Tunnel
Eerder werd al de stationstunnel onder handen genomen. Later dit jaar wordt gekeken naar een nieuwe bewaakte fietsenstalling en volgend jaar moet de knoop worden doorgehakt over een voetgangerstunnel naar de oostkant van het spoor.

Kosten
De werkzaamheden beginnen in april en moeten voor het einde van het jaar klaar zijn. Het nieuwe busstation gaat zo'n drie miljoen euro kosten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen