Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse raad akkoord met nieuw busstation

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 21:11

Roermond krijgt een nieuw busstation. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten.

De capaciteit van het nieuwe busstation wordt flink uitgebreid.

Internationale bussen
Zo komen er straks negen in plaats van de huidige vier busperrons. Er komt ruimte voor internationale bussen en een nieuwe wachtruimte. Ook worden voorbereidingen getroffen om in de toekomst elektrische bussen op het station op te laden.

De gemeente Roermond maakte eerder deze animatie voor het nieuwe busstation:

Stationsgebied
In Roermond wordt al lange tijd gesproken over een nieuw busstation. Het huidige station is veel Roermondenaren een doorn in het oog. De plannen maken onderdeel uit van een grotere vernieuwing van het stationsgebied.

Tunnel
Eerder werd al de stationstunnel onder handen genomen. Later dit jaar wordt gekeken naar een nieuwe bewaakte fietsenstalling en volgend jaar moet de knoop worden doorgehakt over een voetgangerstunnel naar de oostkant van het spoor.

Kosten
De werkzaamheden beginnen in april en moeten voor het einde van het jaar klaar zijn. Het nieuwe busstation gaat zo'n drie miljoen euro kosten.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen