Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse raad akkoord met nieuw busstation

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 21:11

Roermond krijgt een nieuw busstation. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten.

De capaciteit van het nieuwe busstation wordt flink uitgebreid.

Internationale bussen
Zo komen er straks negen in plaats van de huidige vier busperrons. Er komt ruimte voor internationale bussen en een nieuwe wachtruimte. Ook worden voorbereidingen getroffen om in de toekomst elektrische bussen op het station op te laden.

De gemeente Roermond maakte eerder deze animatie voor het nieuwe busstation:

Stationsgebied
In Roermond wordt al lange tijd gesproken over een nieuw busstation. Het huidige station is veel Roermondenaren een doorn in het oog. De plannen maken onderdeel uit van een grotere vernieuwing van het stationsgebied.

Tunnel
Eerder werd al de stationstunnel onder handen genomen. Later dit jaar wordt gekeken naar een nieuwe bewaakte fietsenstalling en volgend jaar moet de knoop worden doorgehakt over een voetgangerstunnel naar de oostkant van het spoor.

Kosten
De werkzaamheden beginnen in april en moeten voor het einde van het jaar klaar zijn. Het nieuwe busstation gaat zo'n drie miljoen euro kosten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen