Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse pillenverdachten betalen miljoen aan borg

Geplaatst opmaandag 23 november 2015 - 5:55

Remo van R. (49) en Roger K. (48 ) uit Roermond hebben in Duitsland een miljoen euro aan borgsom betaald om hun proces in vrijheid te mogen afwachten.

De twee directeuren van Global Internet Services in Roermond zouden met de grootschalige handel in de neppillen voor 2,2 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken. Het Landesgericht Aken bevestigt aan de Limburgse kranten dat zowel Van R. als K. in ruil voor hun voorlopige vrijlating een zekerheidstelling van 500.000 euro aan Duitsland heeft betaald.

Twaalf procesdagen
Het proces tegen de twee Nederlandse verdachten in Aken begint op dinsdag 2 februari 2016. Het Landesgericht in Aken heeft vervolgens tot eind maart twaalf dagen uitgetrokken voor het proces waarin Remo van R. en Roger K. de hoofdverdachten zijn.

Lees ook: Roermonds bedrijf spil in neppil-onderzoek

Hulpjes
De officier van justitie heeft ook drie medeverdachten, die als hulpjes worden gezien, aangeklaagd. Het gaat om twee Duitse vrouwen van 32 en 19 jaar en een 56-jarige Nederlander. Het onderzoek tegen elf andere personen loopt nog.

Hongkong
De twee mannen uit Roermond hebben volgens de Duitse justitie naar schatting 15 miljoen euro aan illegaal verkregen geld doorgesluisd naar bankrekeningen in Hongkong. Zij zouden dit kapitaal hebben verdiend met de verkoop van onder andere illegale potentie- en afslankpillen via het internet.

Lees ook: Roermondenaren sluisden 15 miljoen weg naar Hongkong

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dagvaarding: Van Rey ronselde tientallen stemmen
Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
LIVE: Van Rey staat terecht voor verkiezingsfraude
Muermans krijgt tonnen van oud-coureur Robert Doornbos
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen