Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse pillenverdachten betalen miljoen aan borg

Geplaatst opmaandag 23 november 2015 - 5:55

Remo van R. (49) en Roger K. (48 ) uit Roermond hebben in Duitsland een miljoen euro aan borgsom betaald om hun proces in vrijheid te mogen afwachten.

De twee directeuren van Global Internet Services in Roermond zouden met de grootschalige handel in de neppillen voor 2,2 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken. Het Landesgericht Aken bevestigt aan de Limburgse kranten dat zowel Van R. als K. in ruil voor hun voorlopige vrijlating een zekerheidstelling van 500.000 euro aan Duitsland heeft betaald.

Twaalf procesdagen
Het proces tegen de twee Nederlandse verdachten in Aken begint op dinsdag 2 februari 2016. Het Landesgericht in Aken heeft vervolgens tot eind maart twaalf dagen uitgetrokken voor het proces waarin Remo van R. en Roger K. de hoofdverdachten zijn.

Lees ook: Roermonds bedrijf spil in neppil-onderzoek

Hulpjes
De officier van justitie heeft ook drie medeverdachten, die als hulpjes worden gezien, aangeklaagd. Het gaat om twee Duitse vrouwen van 32 en 19 jaar en een 56-jarige Nederlander. Het onderzoek tegen elf andere personen loopt nog.

Hongkong
De twee mannen uit Roermond hebben volgens de Duitse justitie naar schatting 15 miljoen euro aan illegaal verkregen geld doorgesluisd naar bankrekeningen in Hongkong. Zij zouden dit kapitaal hebben verdiend met de verkoop van onder andere illegale potentie- en afslankpillen via het internet.

Lees ook: Roermondenaren sluisden 15 miljoen weg naar Hongkong

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dagvaarding: Van Rey ronselde tientallen stemmen
Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
LIVE: Van Rey staat terecht voor verkiezingsfraude
Van Rey: Wanneer wordt helpen ronselen?
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen