Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse 'pillenproducenten' voor de rechter

Geplaatst opdinsdag 6 september 2016 - 18:46

De rechtszaak tegen twee inwoners van Roermond die verdacht worden van grootschalige handel in neppillen is dinsdag begonnen.

Het bedrijf Global Internet Services(GIS) in Roermond speelt een belangrijke rol in het onderzoek van de Duitse justitie naar verboden handel in erectiepillen, afslankingspillen en middelen tegen haaruitval.

Uitgeleverd
Van dit bedrijf aan de Schoenmakersstraat is de 48-jarige Remo van R. uit Roermond enige aandeelhouder en mededirecteur. De tweede leidinggevende is zijn plaatsgenoot Roger K. (47). De twee mannen zijn in maart 2015 op verzoek van de Duitse justitie opgepakt en uitgeleverd aan Duitsland.

De autoriteiten denken dat de Roermondenaren in Duitsland tussen 2011 en 2014 voor tien miljoen euro aan nepmedicijnen hebben verhandeld. Dat zou zijn gebeurd via een organisatie van dertien mensen uit Nederland, Duitsland en Oost-Europa waaraan Van R. en K. leiding hebben gegeven. Van R. werd opgepakt in zijn huis aan de Thorbeckestraat in de wijk Eigen Haard in Roermond. Zijn bedrijf GIS is, volgens het Kadaster, eigenaar van de bungalow aan de Eglantierhof in de wijk Hoogvonderen.

Miljoenen
In dat pand arresteerden FIOD-medewerkers ook de 47-jarige K.: de bewoner, medeverdachte en mededirecteur van GIS. De Duitse justitie volgt de verdachten al sinds 2012. Daarbij zijn ook reizen naar Azië aan het licht gekomen. Via onder meer China en Hongkong worden jaarlijks voor miljoenen euro’s aan neppillen Europa binnengesluisd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roermondenaren sluisden 15 miljoen euro naar Hong-Kong
Zaak tegen verdachten Roermondse pillenzaak uitgesteld
Celstraffen voor twee Limburgers in Duitse pillenzaak
Roermondenaren verhandelden pillen voor 10 miljoen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen