Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse 'pillenproducenten' voor de rechter

Geplaatst opdinsdag 6 september 2016 - 18:46

De rechtszaak tegen twee inwoners van Roermond die verdacht worden van grootschalige handel in neppillen is dinsdag begonnen.

Het bedrijf Global Internet Services(GIS) in Roermond speelt een belangrijke rol in het onderzoek van de Duitse justitie naar verboden handel in erectiepillen, afslankingspillen en middelen tegen haaruitval.

Uitgeleverd
Van dit bedrijf aan de Schoenmakersstraat is de 48-jarige Remo van R. uit Roermond enige aandeelhouder en mededirecteur. De tweede leidinggevende is zijn plaatsgenoot Roger K. (47). De twee mannen zijn in maart 2015 op verzoek van de Duitse justitie opgepakt en uitgeleverd aan Duitsland.

De autoriteiten denken dat de Roermondenaren in Duitsland tussen 2011 en 2014 voor tien miljoen euro aan nepmedicijnen hebben verhandeld. Dat zou zijn gebeurd via een organisatie van dertien mensen uit Nederland, Duitsland en Oost-Europa waaraan Van R. en K. leiding hebben gegeven. Van R. werd opgepakt in zijn huis aan de Thorbeckestraat in de wijk Eigen Haard in Roermond. Zijn bedrijf GIS is, volgens het Kadaster, eigenaar van de bungalow aan de Eglantierhof in de wijk Hoogvonderen.

Miljoenen
In dat pand arresteerden FIOD-medewerkers ook de 47-jarige K.: de bewoner, medeverdachte en mededirecteur van GIS. De Duitse justitie volgt de verdachten al sinds 2012. Daarbij zijn ook reizen naar Azië aan het licht gekomen. Via onder meer China en Hongkong worden jaarlijks voor miljoenen euro’s aan neppillen Europa binnengesluisd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roermondenaren sluisden 15 miljoen euro naar Hong-Kong
Zaak tegen verdachten Roermondse pillenzaak uitgesteld
Celstraffen voor twee Limburgers in Duitse pillenzaak
Roermondenaren verhandelden pillen voor 10 miljoen
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen