Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse NOS Azië-correspondent terug naar Nederland

Geplaatst opvrijdag 14 juni 2019 - 15:10

Na drieëntwintig jaar stopt Michel Maas als Azië-correspondent voor de NOS. De geboren Roermondenaar verhuist terug naar Nederland en gaat voor De Volkskrant werken.

Medio juni vliegt de correspondent richting Nederlandse bodem.

Benieuwd
"Ik ben heel benieuwd hoe Nederland bevalt, ik voel me er een vreemdeling ondertussen", vertelt Maas. "Daarbij is Nederland veranderd en ben ikzelf veranderd door alles wat ik hier mee heb gemaakt."

Kogel in je schouder
De momenten die hem het meest bijbleven tijdens zijn periode in Azië zijn de beschieting door het Thaise leger in Bangkok en de tsunami. Dat eerste moment vond plaats toen Maas in een kamp van het Rode Hemden-leger zat terwijl het leger binnenviel. "Tijdens die inval schoten ze in het rond waardoor er een kogel in mijn schouder belandde. Die heeft er nog anderhalve maand gezeten", blikt hij nuchter terug.

Tsunami
De tsunami die in 2004 meerdere plekken in Azië overspoelde, staat hem ook nog in het geheugen gegrift: "De ellende daar was van ongekende omvang. Dat blijft me altijd bij."

Roots
Een terugkeer naar Limburg behoort volgens de journalist niet tot de mogelijkheden: "Het is al zo lang geleden dat ik daar heb gewoond. Ik verhuis naar Utrecht, veel handiger omdat mijn werk zich in Amsterdam en Hilversum afspeelt."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen