Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse NOS Azië-correspondent terug naar Nederland

Geplaatst opvrijdag 14 juni 2019 - 15:10

Na drieëntwintig jaar stopt Michel Maas als Azië-correspondent voor de NOS. De geboren Roermondenaar verhuist terug naar Nederland en gaat voor De Volkskrant werken.

Medio juni vliegt de correspondent richting Nederlandse bodem.

Benieuwd
"Ik ben heel benieuwd hoe Nederland bevalt, ik voel me er een vreemdeling ondertussen", vertelt Maas. "Daarbij is Nederland veranderd en ben ikzelf veranderd door alles wat ik hier mee heb gemaakt."

Kogel in je schouder
De momenten die hem het meest bijbleven tijdens zijn periode in Azië zijn de beschieting door het Thaise leger in Bangkok en de tsunami. Dat eerste moment vond plaats toen Maas in een kamp van het Rode Hemden-leger zat terwijl het leger binnenviel. "Tijdens die inval schoten ze in het rond waardoor er een kogel in mijn schouder belandde. Die heeft er nog anderhalve maand gezeten", blikt hij nuchter terug.

Tsunami
De tsunami die in 2004 meerdere plekken in Azië overspoelde, staat hem ook nog in het geheugen gegrift: "De ellende daar was van ongekende omvang. Dat blijft me altijd bij."

Roots
Een terugkeer naar Limburg behoort volgens de journalist niet tot de mogelijkheden: "Het is al zo lang geleden dat ik daar heb gewoond. Ik verhuis naar Utrecht, veel handiger omdat mijn werk zich in Amsterdam en Hilversum afspeelt."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen