Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse nieuwbouwwijk van de baan door stikstofregels

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 11:46

Door overschrijding van de stikstofnormen mag de geplande bouw van een wijk in het Melickerveld in Roermond niet doorgaan.

De Raad van State heeft de bouw woensdag voorlopig geblokkeerd, meldt NRC.

PAS
Het is de eerste keer dat een grootschalig woningbouwproject onmogelijk wordt gemaakt vanwege een overschrijding van de stikstofnorm. In mei oordeelde de Raad dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in strijd is met Europese natuurbeschermingsregels.

Lees ook: Bouwprojecten in gevaar door stikstof-uitspraak

Melickerveld
In het Melickerveld stond de bouw van 470 woningen gepland. Omdat er naast het gebied diverse natuurgebieden liggen, besloot de Raad dat er door de komst van de nieuwe woningen en de daaropvolgende bewoners en auto's, de stikstofuitstoot in die natuurgebieden overschreden gaat worden. De zaak was aangespannen door diverse natuurorganisaties.

Verheugd
Toine Wuts, voorzitter van de Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen, een van de natuurorganisaties die de procedure had aangespannen, laat in NRC weten het besluit van de Raad van State 'verheugend' te vinden. "Een karaktervol gebied blijft zo gevrijwaard van vernietiging. Wij hopen dat de gemeente Roermond de waarde van het gebied nu gaat erkennen en dat alternatieve bouwlocaties een gelijke kans krijgen."

Behalve het project in Roermond, schrapte de Raad van State ook de ontwikkeling van een innovatiecentrum in Wageningen en de aanleg van een verbindingsweg in Boxtel.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen