Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse nieuwbouwwijk van de baan door stikstofregels

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 11:46

Door overschrijding van de stikstofnormen mag de geplande bouw van een wijk in het Melickerveld in Roermond niet doorgaan.

De Raad van State heeft de bouw woensdag voorlopig geblokkeerd, meldt NRC.

PAS
Het is de eerste keer dat een grootschalig woningbouwproject onmogelijk wordt gemaakt vanwege een overschrijding van de stikstofnorm. In mei oordeelde de Raad dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in strijd is met Europese natuurbeschermingsregels.

Lees ook: Bouwprojecten in gevaar door stikstof-uitspraak

Melickerveld
In het Melickerveld stond de bouw van 470 woningen gepland. Omdat er naast het gebied diverse natuurgebieden liggen, besloot de Raad dat er door de komst van de nieuwe woningen en de daaropvolgende bewoners en auto's, de stikstofuitstoot in die natuurgebieden overschreden gaat worden. De zaak was aangespannen door diverse natuurorganisaties.

Verheugd
Toine Wuts, voorzitter van de Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen, een van de natuurorganisaties die de procedure had aangespannen, laat in NRC weten het besluit van de Raad van State 'verheugend' te vinden. "Een karaktervol gebied blijft zo gevrijwaard van vernietiging. Wij hopen dat de gemeente Roermond de waarde van het gebied nu gaat erkennen en dat alternatieve bouwlocaties een gelijke kans krijgen."

Behalve het project in Roermond, schrapte de Raad van State ook de ontwikkeling van een innovatiecentrum in Wageningen en de aanleg van een verbindingsweg in Boxtel.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen