Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse kathedraal kleurt groen voor City Swim

Geplaatst opzondag 19 augustus 2018 - 11:07

De Sint-Christoffelkathedraal in Roermond is zaterdagavond speciaal voor de Roermond City Swim in een groen licht gezet.

Voor de eerste keer sinds de bouw in 1410 is de bisschopskerk groen uitgelicht. Daarmee ondersteunt het kerkbestuur de Roermond City Swim van 25 augustus.

Binnenkijken
Pastoor en deken Rob Merkx mocht om 22:00 uur de belichting inleiden. De groene kathedraal is het uithangbord voor de Roermond City Swim, die op 25 augustus van start gaat in de Roer en de Maas. "Het evenement verbindt veel mensen en verenigingen in de stad. En als ze zien dat de kathedraal er zo mooi bij ligt, komen ze het gebouw misschien ook nog een keer van binnen bekijken."

Bij elkaar brengen
Wethouder Angely Waajen van Roermond vindt het een bijzonder gezicht. "Het is voor het eerst sinds ik in de politiek actief ben, dat de kerk er zo prachtig op dit tijdstip van het jaar bij ligt. Het is een initiatief dat veel partijen in de stad bij elkaar brengt. "

Goede doelen
Deelnemers aan de City Swim hebben zich ingeschreven voor de routes van 500, 1000 of 2000 meter. De opbrengst van het zwemevenement gaat naar twee goede doelen. Dat is deze keer het Toon Hermans Huis Roermond en Stichting StopHersentumoren.nl. Het donatiebedrag stond zondagmorgen op 46.000 euro.

Lees ook: Groen licht voor City Swim op kathedraal Roermond

De Roermond City Swim wordt voor de tweede keer gehouden. In 2017 werd de eerste succesvolle editie gehouden.

De Roermond City Swim is zaterdag 25 augustus live te zien op L1 tv van 19:00 tot 20:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen