Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Roermondse jihadist gesneuveld in Aleppo'

Geplaatst opmaandag 19 oktober 2015 - 10:28

De 28-jarige Roermondse jihadist Abu Hudayfa zou gesneuveld zijn tijdens de strijd in de Syrische stad Aleppo. Dat wordt gemeld op sociale media.

Hudayfa zou overleden zijn in de strijd met de Mujahideen meldt Facebookpagina Het Laatste Nieuws. De pagina is gespecialiseerd in Islamitisch nieuws, hoofdzakelijk vanuit Syrië en Irak.

Niet bevestigd
De dood van Abu Hudayfa (de naam waaronder hij vecht, zijn echte naam is niet bekend) is nog niet bevestigd door officiële bronnen.

Hevige strijd
Sinds enkele dagen is de strijd om Aleppo in alle hevigheid losgebarsten. Het Syrisch regeringsleger voert gesteund door Russische luchtaanvallen een nieuw offensief uit en probeert de stad helemaal in handen te krijgen. Een deel van Aleppo is in handen van het regeringsleger, en een ander deel in handen van gematigde rebellen. IS zou echter niet in de stad actief zijn.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roermondse die naar Syrië reisde niet vervolgd
Roermondse jihadist blies zichzelf toch niet op
Jihad-ronselaar azc Echt gaat in hoger beroep
Rebellen tijdens de Syrische burgeroorlog
Maastrichtse jongeren sluiten zich aan bij IS
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen