Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse islamprediker niet meer welkom in Antwerpen

Geplaatst opwoensdag 22 november 2017 - 7:13

De omstreden Roermondse islamprediker Ali Houri mag voorlopig geen lezingen meer geven in Antwerpen en Genk.

Ali Houri zou 'onder valse voorwendselen' toestemming hebben gekregen voor verschillende lezingen. Dat zegt Fons Duchateau, wethouder van Sociale Zaken en Diversiteit, in Het Belang van Limburg.

Religieus
Op de betreffende locatie mogen namelijk geen religieuze activiteiten plaatsvinden. Duchateau heeft daarom de lessenreeks van Ali Houri per direct stopgezet. Ook de organisatie achter de lezingen, koepelorganisatie VOEM, mag de komende twee jaar geen lezingen meer houden op stedelijke locaties.

In opspraak
Oud-zaalvoetbalinternational Ali Houri kwam de afgelopen dagen in opspraak na een uitzending van Nieuwsuur. Daarin was te zien hoe mannen en vrouwen tijdens zijn lezing apart moesten zitten. Ook werd de aanwezigen verteld dat ze niet meer naar muziek mochten luisteren, omdat dit een zonde is.

Video: Nieuwsuur

Waarschuwing
Ook in Genk is met verbazing op de uitzending gereageerd. De lezing zou namelijk over Arabische geschiedenis gaan. "Er was vooraf expliciet gewaarschuwd dat er geen religieuze materie aan bod mocht komen. Ze hadden verzekerd dat dit niet het geval was", zegt Duchateau in de krant. "Nu blijken de lessen echter onder meer over de handelingen van de profeet Mohammed te gaan en hoe die vertaald kunnen worden naar het hedendaagse leven."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen