Overslaan en naar de inhoud gaan

Roermondse islamprediker niet meer welkom in Antwerpen

Geplaatst opwoensdag 22 november 2017 - 7:13

De omstreden Roermondse islamprediker Ali Houri mag voorlopig geen lezingen meer geven in Antwerpen en Genk.

Ali Houri zou 'onder valse voorwendselen' toestemming hebben gekregen voor verschillende lezingen. Dat zegt Fons Duchateau, wethouder van Sociale Zaken en Diversiteit, in Het Belang van Limburg.

Religieus
Op de betreffende locatie mogen namelijk geen religieuze activiteiten plaatsvinden. Duchateau heeft daarom de lessenreeks van Ali Houri per direct stopgezet. Ook de organisatie achter de lezingen, koepelorganisatie VOEM, mag de komende twee jaar geen lezingen meer houden op stedelijke locaties.

In opspraak
Oud-zaalvoetbalinternational Ali Houri kwam de afgelopen dagen in opspraak na een uitzending van Nieuwsuur. Daarin was te zien hoe mannen en vrouwen tijdens zijn lezing apart moesten zitten. Ook werd de aanwezigen verteld dat ze niet meer naar muziek mochten luisteren, omdat dit een zonde is.

Video: Nieuwsuur

Waarschuwing
Ook in Genk is met verbazing op de uitzending gereageerd. De lezing zou namelijk over Arabische geschiedenis gaan. "Er was vooraf expliciet gewaarschuwd dat er geen religieuze materie aan bod mocht komen. Ze hadden verzekerd dat dit niet het geval was", zegt Duchateau in de krant. "Nu blijken de lessen echter onder meer over de handelingen van de profeet Mohammed te gaan en hoe die vertaald kunnen worden naar het hedendaagse leven."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen